--> البقسماط (القراميش) - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home البقسماط / المخبوزات / فاطمه ابو حاتي / قراميش

البقسماط (القراميش)

بقسماط

المقادير :
نصف كيلو دقيق
ملعقة كبيرة خميرة فورية 
ملعقة كبيرة سكر 
نصف كوب زيت 
كوب ماء دافيء 
شمر 
سمسم
حبة البركة 
رشة ملح

الطريقة :
في بولة انزل الدقيق والملح والسكر والخميرة والشمر وممكن ينسون او ممكن تستغني عن الاتنين وتقلبيهم وتنزلي الزيت وتفركي الدقيق بالزيت لغاية مالزيت لون يتغير تفضلي تبسي فيه لغاية متحسي ان الدقيق اتغطا بالزيت كلة .
2- انزل المية واعجن العجينة كويس بعد متلم لمده10دقايق واغطيها واسبها تخمر ويتضاعف حجمها  واخلط السمسم وحبة البركة في طبق مفرود والصنية بتاعت الخبز اجهزها مدهونة بالزيت .
3- ابتدي اخد العجينة واشكلها متطيل وابتدي اقطع اصابع وابرمها الحجم او الرفع المناسب انا عملتها وسط وببخاخ مية ارش البقسماط وانزلة علي خليط السمسم وحبة البركة وابرمة فيه يتغطي بيهم وانزلهم الصنية اعملي الحجم اللي يناسبك بالطول اللي يناسبك ورصيهم جمب بعض في الصنية وبينهم فراغ بسيط لانهم هيخمرو .
4- خلاص اختمرو اسخن الفرن وادخلهم علي درجة حرارة 160علي الرف اللوسطاني واسبها براحتها خالص لغاية متستوي وتاخد لون حلو من تحت ومن فوق لو محتاجة تاخد من فوق ولعلها الشواية لغاية متاخد لون وخلاص كده البقسماط جاهز .

اقرأ أيضا:

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

اللحوم

اللحوم
to Top