صوص مروار في المنزل
المقادير :
150جرام سكر
150جرام عسل جلوكوز
100مللي لبن مكثف
13جرام جيلاتين بودر
75مللي ماء
150جرام شيكولاتة بيضاء
شاهد ايضا : طريقة عمل صوص الشيكولاتة من الشيف فاطمه ابو حاتي
الطريقة :
1- في حلة علي النار انزل المية وعليها السكر والعسل واقلب مع بعض كويس حتي يمتزجو جدوالسكر يختفيابدء انزل اللبن المكثف واقلب يغلي انزل الشيكولاتة البيضاء واقلب كويس جدا لغاية مالشيكولاتة تدوب خالص.
2- اكون مدوبة الجيلاتين بمية سخنة معلقة او معلقتين بالكتير وانزل الجيلاتين علي الخليط مع التقليب المستمر عندمايمتزجو اطفي النار . اما خطوة الالوان لو حبة يبقا لونة اصفر حطي اصفر لو عاوزاه ابيض سيبقا تسبية زي مهوا .
3- لو حبة يكون احمر حطي لون طبيعي احمر والالوان وخفيته او شدتة ده حسب تحكمك انتي في اللون لو عاوزاها شيكولاتة يبقا تدوبي معلقتين كاكاو بشوية صغيرين من المية وتنزليهم هيعطو طعم الشيكولاتة وتبتدي تزودي لون اسود او جناش وتنزلي وتدوبي لغية متوصلي للون اللي ينسبك .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق