--> حلقة مروة الشافعي من برنامج / اكلة بيتي اليوم 13/12/2018 - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home اكلة بيتي / حلقة اكلة بيتي / حلقة انهاردا / مروة الشافعي

حلقة مروة الشافعي من برنامج / اكلة بيتي اليوم 13/12/2018

فته شاورما لحمه 

فتة شامرما لحمة مروة الشافعي

المقادير :
نصف كيلو لحمة مقطعة تقطيع شاورما 
ملعقة صغيرة (بصل بودر -ثوم بودر -كمون -جوزة الطيب -سبع بهارات-
رشة قرفة -ملح-فلفل - ملعقة كبيرة بابريكا )
3ملعقة كبيرة خل
شرائح بصل
شرائح طماطم
4ملعقة كبيرة بقدونس 
ارز الفتة :
2كوب ارز بسمتي
2ونصف كوب ماء مغلي
ملح
فلفل اسود
كاري
كركم
مكعب مرقة 
عيش شامي محمص

الطريقة :
1- في حلة انزل مكعبين زبدة وزيت يسخنم كويس انزل بالرز واقلبه في الزيت والزبدة وانزلة مكعب المرق والكركم والكاري وملح وفلفل واقلبهم مع بعض اشوحة شوية يسخن وانزل المية سخنة ويكونو اعلي من الرز بعقلتين صوباع واسيبة يغلي ويتشرب واهدي النار واسيبة يستوي .
2- لعمل الشاورما انزل الملح والفلفل والكمون وجوزة الطيب والبهارات والقرفة والبابريكا والبصل والثوم البودر والخل واقلب المكونات دي مع بعضها واغطيها واسبها ساعة او ساعة ونص والافضل قبلها بليلة .
3- في طاسة سخنة فيها زيت يسخن كويس وانزل بالشاورما واوزعها وانا بنزلها واقلب هيا هتنزل ميتها وكل ده ع نار عالية طبعا واقلب من وقت للتاني لغاية متشرب ميتها كده تبقا استوت واستناها تاخد تحميرة لسعة كده وانزل بقا الخضار البصل وتقليبة وانزل الطماطم ودقيقة كده مع بعض وانزل البقدونس وتقليبة واطفي .
4- قدمي بقا في سرفيس العيش المحمص والرز وعليهم الشاورما وزيني بمايونيز .

ثوميه سريعه

ثومية سريعه مروة الشافعي

المقادير :
6 فص ثوم 
كوب مايونيز
ملح
فلفل اسود
ملعقة كبيرة خل 
ملعقة كبيرة ليمون 


الطريقة :
1- في الكبة انزل الثوم والمايونيز وملح وفلفل وخل ولمون .
2- اضرب المكونات كويس اوي في الكبة مفيش كبة اهرسي الثوم وقلبي المكونات مع بعض وبقا جاهز .

كوكيز 

كوكيز مروة الشافعي

المقادير :
كوب و3/4 كوب دقيق 
رشة ملح
ملعقة صغيرة بيكينج صودا (بيكربوناتو الصوديوم )
كوب زبدة 
كوب ونصف سكر بودرة منخول
بيضة كاملة وصفار بيضة 
ملعقة صغيرة فانيليا سالة 
شيكولاتة مطبخ 

الطريقة : 
1- اولا كده انزل كوباية الزبدة في حلة علي لنار واسبها تسيح ولونها يغمق سنة كده والنار عالية واول متاخد اللون انزلها في بولة واسبها تبرد .
2- بعد مبردت اجيب بولة كبيرة انزل الزبدة والسكر واقلب مع السكر كويس وانزل البيضة وصفار البيضة والفانيليا واقلبهم مع بعض.
3- وعلي الدقيق انزل البيكربوناتو والملح واقلبهم وانلهم علي المكونات السايلة واقلبهم كويس وانزل الشيكولاتة واعجن كويس لغاية متلم كويس معايا .

4- كوري بقا الكور وارصيها علي الصنية عليها ورقة زبدة وسيبي بنفهم مسافة ودخليهم فرن سخن علي 180علي الشبكة مده من 8الي 10دقايق مش اكتر وطلعيها وسبيها في الهوا هتنشف وتكون هايلة .

اقرأ أيضا:

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

اللحوم

اللحوم
to Top