--> طريقة عمل المناقيش بالزعتر - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home المناقيش / بالزعتر / فاطمه ابو حاتي

طريقة عمل المناقيش بالزعتر

مناقيش بالزعتر 

مناقيش بالزعتر فاطمه ابو حاتي


المقادير :
نصف كيلو دقيق منخول
3ملعقة كبيرة مايونيز
3ملعقة كبيرة لبن بودرة
نصف كوب زبادي
ملعقة كبيرة خميرة فورية
ملعقة  كبيرة سكر
نصف ملعقة كبيرة بيكينج بودر
رشة ملح
ماء دافيء للعجن
للحشو :
2كوب جبنة مونزاريلا وشيدر 
ملعقة صغيرة ثوم مفروم
ملعقة كبيرة زبدة 
ملعقة كبيرة ثوم مفروم
لدهن الوجة :
معلقة كبيرة لبن بودر 
رشة سكر 
رشة قهوة سريعة الذوبان 
معلقة كبيرة ماء

شاهد ايضا : طريقة عمل الميني بيتزا 

الطريقة :
1- في بولة انزل الدقيق والملح والسكر والبيكينج بودر واللبن البودر واخلطك المكونات الجافة وانزل المايونيز والزبادي واقلب المكونات كويس جدا وانزل المية واعجن لغاية متلم وتكون عجينة طرية واعجنها مده 7دقاق لغاية متبقا ناعمة اغطيها واسبها تخمر ويتضاعف حجمها .
2- بعد متخمرت العجينة افردها بسمك نص سنتي واقطعها بالقطاعة دواير وابتدي اخد واحدة واحدة افردها بسيط واقفلها من الطرفين تكون عاملة زي العين وفي بولة انزل الثوم والزبدة والزعتر والجبن واقلبهم كويس واحشي النص بالحشوة وارصهم علي صنية الومنيوم مدهونة زيت بسيط .
3- وسبيها تخمر تاني وبعدها اخلطي اللبن البودر والقههوة والسكر والمية وقلبيهم وادهني الاطراف ودخليها فرن ع الارضية علي 200والفرن يكون سخن جدا وولعي الشواية مع الفرن وهديها خالص اول متاخد لون من تحت وفوق كلها 10دقايق وتكون جاهزة لو فرنك بيشتغل من تحت بس خليها ع الشبكة تاخد لون من تحت وولعلها الشواية ع الهادي تاخد لن وطلعيها وبالهنا .

اقرأ أيضا:

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

اللحوم

اللحوم
to Top