--> طريقة عمل الفايش الصعيدي - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home الصعيدي / الفايش

طريقة عمل الفايش الصعيدي

فايش صعيدي 

فايش صعيدي

المقادير :
نصف كيلو دقيق 
كوب لبن ساخن 
نصف كوب سمنة 
ملعقة كبيرة ونصف كركم
نصف ملعقة صغيرة محلب او معلقة كبيرة لبن بودر 
رشة ملح
للخميرة :
كوب لبن ساخن 
3ملعقة كبيرة حمص ( حمص مقلة )
ملعقة كبيرة سكر 
نصف كوب لبن او ماء دافية 
ربع كوب دقيق 

شاهد ايضا : طريقة عمل فايش الافران السريع بطريقة الشيف فاطمه ابو حاتي

الطريقة :
1- اقوم بعمل الخميرة اغلي اللبن غلي حبو واجيب برطمان نضيف معقم وناشف خالص وانزل فيه اللبن والحمص والسكر واقلب المكونات كويس اوي واغطية كويس بغطا محكم جدا المهم انك تكوني عارفة ان البرطمان ميدحلوش هوا لو خايفة يدخلو هوا غطي البرطمان بفوطة واسيبة في مكان دافي في دولاب المطبخ او الفرن لوز مش هتستخدمية طول المده اللي هتخمري فيها .
2- سيبي البرطمان لو احنا في الشتا هنسبها 3ايام لو في الحر هنسبها ليلة كاملة المهم في الحالتين لو عملاه الضهر يبقا تفتحي عليها الضهر لازم الوقت مهم هتلاقيها علت وخمرت كده وعملت رغوة وكلت زي الزبادي نزليها في بولة كلها عليها الدقيق واللبن او المية دافية وافكهم مع بعض كويس بالتقليب اغطية باستريتش واسبها لو في الحر اسبها ساعتين لو في الشتا اسبها 4ساعات .
3- بعد مالخميرة اتخمرت في العجان او ع ايدك وانزل الدقيق واكون مسخنة اللبن والسمنة والكركم ومدوباهم مع بعض ادفي اللبن والسمنة والكركم يختلطو مع اللبن انزلة علي الدقيق وانزل الخميرة اللي مخمرنها وبالبطيء واقلب اقلب لغاية ميمتزجو وبعدين اعجن بقا كويس اوي المهم العجينة تكون طرية مش بتلوق لو احتاجت دقيق حطلها مش مهم المهم تكون طرية مش ناشفة خالص .
4- للمي العجينة وسبيها في البولة وغطيها باستريتش وسبيها ساعة تخمر بعد مخمرت قسميها 3كورات واعمليها اقرص وحطي كل قرص في صنية مدهونة زيت وسبيها تخمر نص ساعة القرص يكون شبة القرص الطرية السميكة بس علي اكبر وبع نص ساعة ادخلة فرن سخن علي 200علي لارف الوسطاي لغاية ميستوي اخرجة اسيبة يبرد وابيتة ليلة بعدها قطعية شرائح ورصية في صنية ودخلية الفرن علي الشبكة علي 150نار هادية خالص لغاية ميتخمص كويس ويبقا جاهز بالهنا .

اقرأ أيضا:

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

اللحوم

اللحوم
to Top