--> طريقة عمل الكحك (كحك العيد ) - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home الكحك / فاطمه ابو حاتي / كحك العيد

طريقة عمل الكحك (كحك العيد )

الكحك

كحك فاطمه ابو حاتي

المقادير :
كيلو دقيق منخول
650 جرام سمنة بدرجة حرارة المطبخ
نصف كوب لبن
3ملعقة كبيرة سمسم محمص
3ملعقة كبيرة لبن بودر
ملعقة كبيرة سكر
ملعقة كبيرة خميرة
ملعقة صغيرة ريحة الكحك
رشة ملح
ربع كوب ماء دافيء
للحشو :
ربع كيلوعجوة
ربع كيلو ملبن
للوجة :
سكر بودرة

شاهد ايضا : طريقة عمل بسكوت اللانكشير بطريقة الشيف فاطمه ابو حاتي

الطريقة :
1- في بولة نزلي الدقيق ويكون نوعية كويسة وكمان استخدمية دقيق لجميع الاغراض لازم يكون نوع كويس عشان مينترش السمنة منك نزلي علية السمسم والملح وريحة الكحك وقلبيهم كويس مع بعض ونزلي السمنة وتكون بدرجة حرارة المطبخ وبسي السمنة بالدقيق لازم الدقيق يتشرب كل السمنة لازم الدقيق الابيض يختفي خالص.
2- في بولة نزلي المية وعليها السكر والخميرة وقلبيهم وسبيهم يخمرو ويتفاعلو انزلها علي خليط الدقيق والسمنة واقلبهم مع بعض وابدء انزل اللبن واقلبهم مع بعض اعجني لغاية ميختفي اللبن ومتعجنيشكتير يدوب يلم بس بس المهم متكتريش لبن هوا بيبقا مفرول بس لما بتكورية بيتشكل ويبيقا زي الفل .
3- العجوة بتتعجن بمعلقتين زبدة وشوية سمسم وممكن مكسرات وتعجنيهم مع بعض لغاية مالعجوة تفك معاكي عشان لو عملتيهم ع النار هتنشف منك الطريقة دي حلوة والملبن نفس الطريقةوكوريهم كور صغيرة هتسهل عليكي كتير وانتي بتحشي .
4- خدي قطعة بقا واحشيها عجوة او ملبن وكوريها انا بحب الكورة تكون عالية انقشيها بقا او اعمليها بالبصامة المهم متضغطيهاش يدوب البصامة تعملو نقشطة بس ودخلية فرن سخن اوي علي 180 علي الرف الوسطاني بياخد من ربع ساعة لثلث ساعة ويخرج ويبقا حلو جدا .

اقرأ أيضا:

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

اللحوم

اللحوم
to Top