--> طريقة عمل الارز البسمتي المكرمل بالبسلة والجزر - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home الارز / البسمتي / المكرمل / بالبسلة / فاطمه ابو حاتي / والجزر

طريقة عمل الارز البسمتي المكرمل بالبسلة والجزر

ارز بسمتي مكرمل بالبسلة والجزر 

ارز بسمتي مكرمل فاطمه ابو حاتي

المقادير :
2كوب ارز بسمتي
كوب بسلة 
كوب جزر 
بصلة مفرومة 
2ملعقة كبيرة سكر 
مكعب المرق
4كوب شوربة مغلية 
2ملعقة كبيرة سمنة وزيت 
نصف ملعقة صغيرة قرفة بودر 
ملح
فلفل اسود

شاهد ايضا : طريقة عمل الارز البسمتي الملون 

الطريقة :
1- في حلة احط سمنة وزيت يسخنم انزل البصل والسككر واشوحهم مع بعض لغاية متلاقي البصلة بدءت تتكرمل وتدخل في اللون الدهبي وانزل البسلة والجزر واقلبهم واغطي واهدي النار واسيب الخضار لغاية مينزل ميتة ويستوي فيها .
2- استوي الخضار وانزل الشوربة ومكعب مرق واظبط الملح وانزل فلفل اسود واسيبهم يغلو مع بعض وانزل الرز مغسول ومنقوع  واسيبة يتشرب واهدي علية النار واسيبة يستوي وبس كده واقدمة .

اقرأ أيضا:

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

اللحوم

اللحوم
to Top