حمام كداب
المقادير :5دبابيس فراخ مخلية
نصف كوب كبد وقوانص مقطعة صغير
بصلة مفرومة ناعم
3 فص ثوم صحيح
رشة بهارات لحمة
رشة جوزة الطيب
كوب ونصف ارز مصري
ملح
فلفل
زيت
زبدة
دبارة ربط عرق اللحمة
شاهد ايضا : طريقة عمل الحمام المحشي ارز
الطريقة :
1- في حلة انزل الزيت والزبدة يسخنم انزل البصلة واقلبها كويس وانزلها الثوم واشوح ريحتة تظهر بس وانزل الكبد والقوانص واخدهم تشويحة حوة وانزلها بهارات لحمة ورشة جوزة الطيب واشوحهم بقا لغاية ميدخلم في السوا .
2- انزلهم الرز واشوحة كويس مع الكبد والقوانص وانزل رشة ملح ورشة ففل اسود وانزلة مية سخنة واسيبة يستوي يتشرب الرز ويدوب يستوي نص سوا وبعدها اسيبة يبرد .
3- طبعا انتي خالية الاوراك فتحاها خالص او الدبوس مقفول ومخلي مفش مشكلة ومغسول كويس جدا وابتدي احشي بالرز ومتكتريش اوي وابتدي الفة واربطة بالدبارة كويس اوي ممكن كمان تدقي الاوراك لو مفتوحة خالص دقة بسيطة تسعدك ع اللف وبعد ملفهم حلو وابتدي اتبلهم ملح وفلفل .
4- في حلة فيها مية سخنة فيها بصلة وملح وفلفل وورق لورا ويغلو انزل الاوراك واسبها تغلي واهدي النار واسبها تستوي واظبطلها الملح واول متستوي اطلعها واسبها تبرد واشوحها في زيت وزبدة واعطيها لون لطيف واشيل منها الخيط واقدمها ..
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق