--> طريقة عمل برام الارز بالكبد والقوانص - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home الارز / بالكبد / برام / والقوانص

طريقة عمل برام الارز بالكبد والقوانص

برام  ارز بكبد وقوانص

برام ارز بالكبد والقوانص

المقادير :

2كوب ارز مصري
كبد وقوانص
3كوب لبن
ملح
فلفل اسود
رشة قرفة 
رشة بهارات سبعة 
3ملعقة كبيرة سمنة اوزبدة
3ملعقة كبيرة قشطة او كريمة وش اللبن 

شاهد ايضا : طريقة عمل برام الارز المعمرباللحمة  بطريقة الشيف فاطمه ابو حاتي

الطريقة :
1- في طاسة علي النار انزل زيت يسخن كويس اوي وانزل القوانص واعطيهم تشويحة حلوة اول ميدخلو في السوا انزلهم الكيد عاوزاهم سولام سبيهم لو حباهم مقطعين قطعيهم وشوحي الكبد والقوانص كويس بس بلاش تقليب كتير عشان الكبدة مش بتستحمل تبليها بقا ملح وفلفل وقرفة ورشة بهارات سبعة وشوحيهم لغاية مريحة التوابل تطلع الكبد والقوانص تستوي وتاخد لون حلو .
2- في قالب بيريكس او برام ادهنة زبدة او سمنة بطبقة كويسة واسخن اللبن كويس وانزلة بقية الزبدة او السمنة المتبقية في البرام انزل نص كمية الارز والارز يكون مغسول منقوع نصف ساعة ومتصفي كويس اوي اوي ودي خطوة مهمة .
3- انزل الكبد والقوانص وانزل باقي كمية الرز واللبن وانزل ملح وفلفل واظبط الملح وعلي الوش اوزع القشطة او كريمة وش اللبن ودخلية فرن سخن علي اعلي درجة علي الارضية يغلي ويتشرب وطلعية علي الرف الوسطاني وهدي النار وسبية يستوي براحتة لغاية مياخد لون ويستوي وخرجية قدمية بالبرام وبالهنا .

اقرأ أيضا:

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

اللحوم

اللحوم
to Top