بريوش بالسكر
نصف كيلو دقيق منخول
كوب لبن دافيء
2بيضة
نصف كوب زيت
3ملقة كبيرة سكر
ملعقة كبيرة ونصف خميرة
ملعقة كبيرة بشر برتقال
ملعقة صغيرة فانيليا
ملعقة كبيرة بيكينج بودر
رشة ملح
الحشو :
زبدة بدرجة حرارة المطبخ
نصف كوب سكر
شاهد ايضا : طريقة عمل معجنات اعياد الميلاد
الطريقة :
1- في بولة انزل الخميرة ومعلقة ونص سكر وانزل اللبن الدافي واقلبهم كويس واغطيهم واسبهم يخمرو يعلو ويتفاعلو وبعدها انزلهم بيضة وبياض بيضة والفانيليا والزيت وبقيت السكر واقلب كويس تاني .
2- في بولة او العجان انزل الدقيق والملح والبيكينج بودر وبشر البرتقال وابدء اخلطهم شوية وانزل بالخليط السائل علي الخليط الجاف وابتدي اعجن كويس جدا فترة متقلش عن ربع ساعة عشان النتيجة تكون حلوة .
3- بعد متتعجن الربع ساعة وسبيها تخمر ساعتين وبعدها اعجنيها بايدك وارجعي سبيها تتخمر تاني وبعدها قطعيها كور قد اللمونة وسبيها 10دقايق ترتاح .
4- هاتي الكورة وابدئي افرديها رقيق خالص وادهنيها زبدة حتة صغيرة خالص ورشة سكر وطبقية بالطول واتيها علي بعض اقفلي الطرف اللي تحت لمية علي بعضة وقفلية كويس ومن فوق اقطعي بالنص واتني من الجنبين من جوة لبره عشان تعطينا شكل القلب .
5- رصي بقا في الصنية مدهونة زبدة وسبيها تخمر تاني والصفار اللي شلناه من البيضة حطي علية نقطتين خل وادهني الوش براحة خالص وبعدها تدخل فرن سخن علي 2100 علي الرف الوسطاني لغاية متاخد لون من تحت وقوف واقدمة بالهنا .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق