--> طريقة عمل شوربة البروكلي - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home البروكلي / شوربة

طريقة عمل شوربة البروكلي

شوربه بروكلي 

شوربه بروكلي

المقادير :
نصف كيلو بروكلي وعيدان بروكلي
فرعين كرفس فرنساوي 
بصلة صغيرة مبشورة .
بصلة كبيرة قطع
3فص ثوم شرائح
3ملعقة كبيرة دقيق 
نصف ملعقة صغيرة فلفل اسود
نصف ملعقة صغيرة بقدونس مجفف او ريحان 
6 كوب شوربة مغلية 
كوب كريمة لباني او كوب ونصف لبن 
ملح
رشة سكر 
ملعقة كبيرة زبدة 

شاهد ايضا : طريقة عمل شوربة البصل بالكريمة 

الطريقة :
1-  في حلة علي النار انزل الزبدة شوية من الزيت تسخن كويس انزل البصلة المبشورة واشوحها شوية لغاية متدخل في اللون الدهبي .
2- انزل الثوم واشوحة معاهم والسكر واول مريحتة تظهر انزل الدقيق واشوحة معاهم لغاية ميبيض ويستوي انزل الشوربة مع التقليب الكويس واغطي عليها واسبها تغلي.
3- انزل البصل والبروكلي والعيدان وعيدان الكرفس واسبها تغلي تاني واغطي واهدي النار واسبها تستوي واول متستوي اضربها بالخلاط او بالهند بليتندر .
4- ارجع الشوربة تاني علي النار واسبها تغلي انزلها الملح والفلفل والريحان او البقدونس وممكن احط البروكلي الصغير خالص اللي بينزل ده  وانزلها الكريمة واول متغلي غلوة واحدة اطفي عليها  واسبها متغطية دقايق واقدمها .

اقرأ أيضا:

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

اللحوم

اللحوم
to Top