--> طريقة عمل كيك الكراميل بالسوداني - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home الكراميل / بالسوداني / فاطمه ابو حاتي / كيك

طريقة عمل كيك الكراميل بالسوداني

كيك كراميل بالسوداني

كيك كراميل بالسوادني فاطمه ابو حاتي

المقادير :
2كوب دقيق
كوب زيت 
كوب سكر 
كوب زبادي
4بيض
ملعقة صغيرة فانيليا سائلة 
ملعقة كبيرة بيكينج بودر 
رشة ملح
لتشريب الكيك :
كوب لبن دافيء
الطبقة الثانية :
كوب كريم شانتي مخفوق
الكراميل :
كوب سكر 
ربع كوب ماء
علبة قشطة 
ربع كوب لبن
كوب فول سوداني محمص

شاهد ايضا : طريقة عمل كيكة الحليب بالكراميل 

الطريقة :
في حلة او طاسة انزل السكر وعليها المية ومقلبش خالص واهز فية بس كل ميلون من ناحية اهز الطاسة او الحلة عشان كل الكراميل ياخد لون واحد  اول ميغلي الاحظة لغاية ميلون خالص ابعده عن النار انزل القشطة  واقلب بسرعة بعد ميندمجو انزل السوداني واقلبهم قوامة حلو يبق تمام لو عاوزة تخفية يبقا باللبن انتي اللي بتتحكمي في القوامواسيبة يهدا.
2- في بولة انزل البيض والفانيليا والسكر واخفق كويس اوي مع الخفق انزل الزيت سوسوب لغاية ميختفي انزل الزبادي واخفق كويس لغية مالكل يندمج ولازم كل مكوناتك تكون بدرجة حرارة المطبخ.
3- في بولة انزل الدقيق ويكون منخول وانزل الملح والبيكينج بودر واقلب المكونات كويس اوي وابدء انزل شوية بشوية مع الخفق لغاية ماكل المكونات تندمج وبالمعلقة انزل الاحرف عشان اتكد ان مفيش اي دقيق في الجوانب .
4- اكون محضرة قالب بيريكس مدهون زيت ومبطن دقيق ويكون عالي مقاس28 وانزل الخليط وادخلة فرن سخن علي الرف الوسطاني علي 170او 180 لمده 40 دقيقة لغاية مالكيكة تستوي اختبرتيها واستوت طلعيها وسبيها تبرد واقلبها في القالب النناحية التانية واعمللها فتحات بالاستيكس واسفيها باللبن واول متتشرب انزلها الكريم شانتي وافردها علي الكيكة وانزل الكراميل وافردة ع الوش واقدمها .

اقرأ أيضا:

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

اللحوم

اللحوم
to Top