كاسارولا سجق بالبطاطس
سجق مقطع
بصل مكعبات
فلفل الوان مكعبات
بطاطس مكعبات صغيرة
2فص ثوم مفرومين
زبدة
ملح
فلفل اسود
ملعقة صغيرة صلصة طماطم
ربع كوب مرقة
للعجينة :
2كوب دقيق
كوب ماء
ملعقة صغيرة خميرة
نصف ملعقة صغيرة سكر
2ملعقة كبيرة زيت
رشة ملح
حبة البركة
سمسم
ماء دافيء للعجن
لدهن الوجة :
صفار بيضة
لبن
رشة فلفل اسود
رشة ملح
الطريقة :
1- في طاسة علي النار انزل الزبدة وشوية من الزيت يسخنم انزل البصل واشوحة كويس اول ميدبل انزلة فلفل الالوان واشوحة معاهم لغاية ميدبل انزلة الثوم تطلع ريحتة انزل البطاطس واشوحها معاها لغاية ملونها يغير وتكون داخلة في السوا انزلها السجق واشوحهم مع بعض واعطيها ملح وفلفل واسبهم يتشربو ويستوم مع بعضواول ميستوم انزلهم الصلصة واطفي وانزلهم في الكا سارولا او الطاجن.
2- في البولة انزل الدقيق والسكر والخميرة والملح واقلبهم كويس مع بعض وانزل الزيت واقلب تاني وابء انزل بالمية الدافية وحده وحده لغاية متكون معايا عجينة طرية افضل اعجن فيها 10دقايق لازم تتعجن كويس عشان تديني نتيجة حلوة والمية الدافية بتسعدها انها ترتاح بسرعة واسبها متغطية تخمر .
3- بعد مالعجينة اختمرت اخد قطعة منها افردها مستطيل وابدء اقطعها شرايط طويلة واغطي بيها الكاسارولا او الطاجن بالطول وبالعرض واضرب البيض واللبن والملح والفلفل واخلطهم وابتدي ادهن العجين ولو عاوزة تحطي سمسم او حبة البركة حطي ودخليها علي درجة حرارة 200علي الرف الوسطاني اول متاخد لون اخرجها اقدمها .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق