--> طريقة عمل طاجن الفراخ بالارز - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home الفراخ / بالارز / طاجن / فاطمه ابو حاتي

طريقة عمل طاجن الفراخ بالارز

طاجن فراخ بالارز

طاجن فراخ بالارز فاطمه ابو حاتي

المقادير :
2كوب از بسمتي
750جرام صدور فراخ مكعبات
فلفل الوان مكعبات
2بصل شرائح
2طماطم مكعبات
كوب بسلة وجزر
ملعقة صغيرة ثوم مفروم
ملعقة كبيرة صلصة
نصف ملعقة صغيرة سبع بهارات
نصف ملعقة صغيرة كمون
رشة قرفة بودر
ورق لورا
5فص حبهان حبوب
5حبة قرنفل حبوب
ربع ملعقة صغيرة زعفران بودر
ملح
فلفل اسود
2كوب ماء مغلي

شاهد ايضا : طريقة عمل الارز البسمتي الملون 

الطريقة :
1-في طاسة انزل الزيت والزبدة يسخنم كويس اوي انزل الفراخ واشوحها لغاية متغير لونها انزلها البهارات السبعة والكمون والقرفة والفلفل الاسود واشوحهم لغاية مريحتهم يطلعو .
2- انزل البصل واشوحة معاهم تشويحة انزل الثوم اشوحة لغاية مريحتة تطلع انزل البسلة والجزر واشوحهم تشويحة واخيرا انزل الصلصة والطماطم وتقيبة ياخدو من طعم بعض انزل المية المغلية واسبها تغلي .
3- في حلة فيها ملح وزيت انزل فيها اللورا والقرنفل والحبهان واول ميغلو انزل الرز ويكون مغسول ومنقوع نصف ساعة ومتصفي كويس اوي واسيبة متغطي 10دقايق بس .
4- في طاجن بيريكس تكون احرفة عالية جدا انزل الفراخ بعد مغلت واصفي الرز من المية كويس اوي وانزلة علية واخيرا ادوب الزعفران في معلقة مية وازعة علي اطراف الرز واغطية وادخلة فرن سخن علي درجة حرارة 200 علي الرف الوسطاني نصف ساعة واخرجة ويكون جاهز .

اقرأ أيضا:

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

اللحوم

اللحوم
to Top