طاجن مكرونة وسي فوود
المقادير :كيلو سي فوود مشكل
كيس مكرونة قلم
ملعقة صغيرة ثوم مفروم
بصلة صغيرة مفرومة
2ملعقة كبيرة شبت مفروم
2ملعقة كبيرة كرفس مفروم
4ملعقة كبيرة دقيق
4ملعقة كبيرة زبدة
لتر لبن
كوب كريمة طهي
مكعب مرقة خضار
4كوب جبنة مونزاريلا وشيدر
ملح
فلفل اسود
شاهد ايضا : طرية عمل شوربة السي فوود بطريقة الشيف فاطمه ابو حاتي
الطريقة :
1- في طاسة انزل فيها زبدة وزيت سخن جدا وانزل السي فوود بعد منضفناه كويس وشوحية بس ونزليلو الثوم اشوحة تطلع ريحتة انزلة البصل واشوح تشويحة خفيفة واطفي وبعد ميبرد انزل الشبت والكرفس والمكرونة وتكون مسلوقة 2/3 سوا .
2- في حلة انزل الزبدة والدقيق واسوية لما لونة يبيض انزل شوية من اللبن افك بيهم الدقيق ويكون اللبن بارد خالص ولما يفك انزل بقيت اللبن وكل ده مع التقليب المستمر وافضل اقلب لغاية ميبدء يتقل اتبلة ملح وففل وانزلة الكريمة واق لغاية ميتقل معايا ويغي واطفي .
3- في قالب انزل المكونات اللي خلطناه مع السي فوود وخليط البشاميل واتاكد انة دخل في كل انحاء السي فوود مقلبش لكل انزلة لتحت كل يتوغل وعلي الوش انزل الجبن وادخلة علي درجة حرارة 200علي الرف الوسطاني لغاية مالبشاميل ياخد لون والجبنة تاخد لون وتسيحو اطلعة اقدمة .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق