طاجن لسان عصفوربالقوانص
لسان عصفور
قوانص شرائح
ملح
فلفل اسود
كوب عصير طماطم
طماطم مبشورة
فص ثوم مفروم
مرقة
كمون
رشة سبع بهارات
زبدة
زيت
شاهد ايضا : طريقة عمل سلطة الخضروات الفريش
الطريقة :
1- في طاسة علي النار انزل زبدة وزيت ويسخن كويس اوي انزل القوانص واول متاخد لون اقلبها لغاية متكمل اخد لون من كل النواحي وااتبلها ملح وفلفل وكمون واول متنزل ميتها وتشربها تبقا كده استوت انزلها فص ثوم مفروم اول مريحتة تطلع وتتلسع لسعة خفيفة تاخد لون واطفي .
2- ابتدي احمر لسان العصفور اول ميتحمر وياخد لون دهبي انزل البصلة واقلبها معاه لغاية متدبل انزل الطماطم المبشورة واشوحهم وانزلها ملح وفلفل وبهارات سبعة وكمون واقلبهم مع بعض وانزل الشوربة واقلبهم واغطي .
3- اول مالقوانص تستوي انزلها للسان العصفوروانزلها عصير الطماطم واغطي واسبهم اول ملسان العصفور يغلي ويستوي واظبطلة ملحة واول ميتشرب شوية انزلة في الطاجن وادخلة فرن سخن علي الرف الوسطاني نصف ساعة واطلعة وبالهنا .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق