--> طريقة عمل طاجن الملوخية (ملوخية ناشفة ) - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home الملوخية / طاجن / فاطمه ابو حاتي

طريقة عمل طاجن الملوخية (ملوخية ناشفة )

طاجن ملوخيه

طاجن ملوخيه فاطمه ابو حاتي

المقادير :
كوب ملوخية ناشفة
نصف كوب كزبة خضرا
ملعقة كبيرة ثوم مفروم
1طماطم صغيرة مبشورة
2كوب شوربة ارانب
مكعب مرقة
ملعقة كبرة كزبرة ناشفة
ملح

شاهد ايضا : طريقة عمل طاجن الملوخية الخضرا 

الطريقة :
1- في الطاسة هنزل معلقة سمنة صغيرة تسخن كويس وهنزلها نص كمية الثوم وقبل مالثوم ياخد لون غامق لازم اول مياخد لون دهبي فاتح انزل الطماطم ونص كمية الكزبرة الناشفة  واشوحهم وانزل شوربة الارنب وممكن نستخدم  اي نوع شوربة ومكعب المرق .
2- اول مالشوربة تغلي انزلها الكزبرة الخضرا المفرومة ناعم واول متغلي انزلها الملوخية واحاول ارفعها من علي النار واقلبهم مع بعض كويس متسبيهاش تغلي كتير الكزبرة الناشفة بذات بتمرر جدا رجعبيها تاني ع النار وسبيها تغلي غلوة واحدة بس وترفعيها من ع النار .
3- في طاسة انزل مادة دهنية وتسخن انزل الثوم المفروم المتبقي واقلب لغاية مياخد لون دهبي فاتح انزلة الكزبرة تقلبتين متحوليش تغمقي الثوم عشان ميمررش يبقا لونة دهبي بس وانزل الطشة علي الملوخية وهيا مغروفة في البولة بتاعتها عشان تحسي بطعم الطشة وهيا بتتاكل .

اقرأ أيضا:

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

اللحوم

اللحوم
to Top