طاجن رز معمر بالفراخ
دجاجة كاملة مسلوقة نصف سلقة
3كوب ارز مصري لتر لبن
نصف كوب كريمة طبخ
2ملعقة كبيرة سمنة
2ملعقة كبيرة قشطة
ملح
فلفل اسود
شاهد ايضا : طريقة عمل الارز المعمر بطريقة الشيف فاطمه ابو حاتى
شاهد ايضا : طريقة عمل الارز المعمر باللحمه من الشيف فاطمه ابو حاتى
الطريقة :
1- اغلي اللبن وانزل الرز واسيبة وانقعة لمدة ساعة واسيبة متغطي وبعد معدت ساعة احطة علي النار تاني يسخن وانزلة ملح وفلفل وسمنة وقلبي كويس اوي لغاية مالسمنة تسيح بعد مسخن كويس .
2- اجيب طاجن وانزل فيه الرز المعمر وانزل الفرخة في النص وانزلةهم كوباية من شوبة الفراخ واجيب بولة اخط فيها كريمة الطبخ والقشطة واقلبهم مع بعض وانزلها علي وش الفرخة غطيها كويس جدا .
3- في فرن سخن اوي ع اعلا درجة حرارة ودخلية 20دقيقة غطيها بالفويل وهدي النار وسبيها تكمل سواها وبعد متستوي تفتحي الشواية ع الهادي لتتحمير واول متلاقي الفرخو خدت لون غطيها بالفويل وسيبي بقيت البريكس تاخد لون .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق