ضفاير قطنية
3كوب ونصف دقيق منخول
بيضة
ابيض بيضة
كوب زبادي
ربع كوب زبدة زائبة
ربع كوب سكر
ملعقة صغيرة فانيليا
بشر ليمونة
ملعقة كبيرة خميرة
ملعقة كبيرة خل
رشة ملح
ماء دافيء للعجن
لدهن الوجة :
اصفر بيضة
2ملعقة كبيرة لبن
ملعقة صغيرة سكر
رشة فانيليا
2ملعقة كبيرة سمسم محمص
شاهد ايضا : طريقة عمل فطائر اللحم بالعجين بطريقة الشيف فاطمه ابو حاتي
الطريقة :
1- في بولة انزل بيضة وبياض بيضة وانزل البشر والفانيليا واقلب كويس اويب افكهم انزل الخل والسكر واقلب كل المكونات مع بعضها انزل الزبادي والزبدة واقلبهم كويس.
2- في العجان انزل الدقيق ويكون منخول انزل الخميرة والملح واقلبهم كويس المهم اكون ضمنة الخمير لو مش ضمناها يبقا اختبرها مع نفس مقدارها سكر وادوبهم في ربع كوباية مية دافية .
3- انزل المكونات السايلة علي الجافة واعجن كويس اوي يندمجو ابتدي اعجن بالماء الدافيء لغاية متتكون عجينة طرية واعجنها كويس اوي لمده10دقايق لغاية متعطيني عجينة طرية اوي ناعمة .
4- اسبها تخمر واغطيها كويس واول متخمر اقطعها كرات قد اللمونة الكبيرة واغطيها واسبها 10دقايق ترتاح وابدء اخد اول واحدة وارش رشة دقيق والفها رول واكمل اتنين بنفس الحجم وابتدي افضرهم واقفلها من الاطرف ونزلها علي صنية عليها ورقة زبدة او مدهونة زيت .
5- اكمل الكمية بنفس الطريقة واسبها تخمر تاني واخلط الصفار واللبن والسكر والفانيليا واخلطهم ادهن الضفاير وادخلها فران سخن عالي وحامي علي الرف الوسطاني 5دقايق بالكتير وتكون جاهزة وع حسب فرنك ممكن تكون اقل او اكتر المهم تاخد لون حلة وبالهنا .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق