--> طريقة عمل فتة الفراخ بصوص الزبادي - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home الزبادي / الفراخ / بصوص / فاطمه ابو حاتي / فتة

طريقة عمل فتة الفراخ بصوص الزبادي

فته فراخ بصوص الزبادي

فتة فراخ بصوص زبادي فاطمه ابو حاتي

المقادير :
3/4 كيلو صدور فراخ مقطعة شرائح
2كوب ارز بلدي
2كوب ماء مغلي
4رغبف عيش شامي مكعبات محمص
2ملعقة كبيرة ثوم مفروم
اوراق بقدونس
نصف كوب رمان 
2ملعقة كبيرة زبدة 
مكعب مرق
3ملعقة كبيرة طحينة 
3ملعقة كبيرة مايونيز
كوب زبادي
نصف كوب خل
نصف كوب لوز محمر 
رشة سكر 
رشة حبهان 
4فص مستكة
رشة سبع بهارات
ملح
فلفل اسود

الطريقة :
1- في حلة سخنة انزل الزيت والزبدة يسخنم انزل فصين مستكة و انزل الرز واشوحة كويس الاهم يكون مغسول ومتصفي كويس اوي وافضل اشوح فيه لغاية ميسخن ويفلفل انزلة مكعب مرق  وانزلة المية المغلية واظبطة الملح واسيبة يتسرب واهدي النار واسيبة يستوي.
2- في طاسة انزل مادة دهنية  تسخن انزل نص كمية الثوم واشوحة بس ريحتة تطلع انزل شرائح الفراخ اسبها تلون من كل الجهات واضيف فصين مستكة ولما تتشوح انزلها الفلفل والحبهان والبهارات السبعة والسكر واشوحهم كده لغاية مريحتة التوابل تطلع واشوحها كويس لغاية  متستوي اظبطلها الملح .
3- انزل علي الفراخ ربع كوب خل وانزلها شوية مية صغيرين اهدي عليها واسبها تغلي غلوتين عشان تشرب من الخل والثوم واطفي عليها .
4- في بولة نزلي الطحينة والزبادي والمايونيز وباقي الخل والثوم وقلبيهم كويس اوي مع بعض واضيف ملح وفلفل واقلب بقا كويس ده الصوص اللي هيتحط علي وش الفتة وقدمي بقا العيش والرز وعلي الوش الفراخ وزيني بالصوص بقا وارش ع الوش اللوز  وبالهنا .

اقرأ أيضا:

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

اللحوم

اللحوم
to Top