فته فراخ بصوص الزبادي
3/4 كيلو صدور فراخ مقطعة شرائح
2كوب ارز بلدي
2كوب ماء مغلي
4رغبف عيش شامي مكعبات محمص
2ملعقة كبيرة ثوم مفروم
اوراق بقدونس
نصف كوب رمان
2ملعقة كبيرة زبدة
مكعب مرق
3ملعقة كبيرة طحينة
3ملعقة كبيرة مايونيز
كوب زبادي
نصف كوب خل
نصف كوب لوز محمر
رشة سكر
رشة حبهان
4فص مستكة
رشة سبع بهارات
ملح
فلفل اسود
الطريقة :
1- في حلة سخنة انزل الزيت والزبدة يسخنم انزل فصين مستكة و انزل الرز واشوحة كويس الاهم يكون مغسول ومتصفي كويس اوي وافضل اشوح فيه لغاية ميسخن ويفلفل انزلة مكعب مرق وانزلة المية المغلية واظبطة الملح واسيبة يتسرب واهدي النار واسيبة يستوي.
2- في طاسة انزل مادة دهنية تسخن انزل نص كمية الثوم واشوحة بس ريحتة تطلع انزل شرائح الفراخ اسبها تلون من كل الجهات واضيف فصين مستكة ولما تتشوح انزلها الفلفل والحبهان والبهارات السبعة والسكر واشوحهم كده لغاية مريحتة التوابل تطلع واشوحها كويس لغاية متستوي اظبطلها الملح .
3- انزل علي الفراخ ربع كوب خل وانزلها شوية مية صغيرين اهدي عليها واسبها تغلي غلوتين عشان تشرب من الخل والثوم واطفي عليها .
4- في بولة نزلي الطحينة والزبادي والمايونيز وباقي الخل والثوم وقلبيهم كويس اوي مع بعض واضيف ملح وفلفل واقلب بقا كويس ده الصوص اللي هيتحط علي وش الفتة وقدمي بقا العيش والرز وعلي الوش الفراخ وزيني بالصوص بقا وارش ع الوش اللوز وبالهنا .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق