كبسة دجاج
دجاجة مقطعة 8 بالجلد
ملعقة كبيرة سمنة
ملعقة كبيرة زيت
2بصلة كبيرة مفرومة
نصف ملعقة صغيرة زنجبيل مفروم بهارات كبسة - ملح - فلفل اسود
-حبهان مطحون -رشة قرفة بودر -قرنفل بودرة زعفران )
ليمونة مجففة
ملعقة صغيرة صلصة طماطم
2كوب عصير طماطم
كوب ونصف ارز بسمتي منقوع ومغسول ومتصفي
2كوب جزر مبشور
شاهد ايضا : طريقة عمل كبسة اللحمة
الطريقة :
1- في حلة انزل السمنة والزيت يسخنم انزل الفراخ اشوحها واعطيها لون حلو وانزلها حبهان وقرفة وقرنفل والزنجبيل والفلفل واللمون الاسود المجفف .
2- بعد مخدت لون انزل البصل وادبلها مع الفراخ وسنة من بودرة الزعفران واقلب تقليبتين كده وانزلها مية سخنة تتغطي بس واغطي الحلة و اسيبها تستوي .
3- اشيل الفراخ ادخلها تحت الشواية ومكان الفراخ انزل الرز والجزر وانزل بهارات كبسة والحبهان والقرنفل ونص معلقة بودرة زعفران واظبط ملحها والمية واسيبة يغلي ويتشرب واهدي النار اول ميستوي اقدمة مع الفراخ .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق