--> طريقة عمل دجاج مسحب البيك - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home الدجاج / بيك / مسحب

طريقة عمل دجاج مسحب البيك

دجاج مسحب بيك 

دجاج مسحب بيك

المقادير :
دجاج مقطع ارباع
للتتبيلة :
ربع كوب خل
ملعقة كبيرة بصل بودر 
ملعقة صغيرة ثوم بودر 
ملح
فلفل اسود
نصف ملعقة صغيرة بابريكا 
نصف ملعقة صغيرة كزبرة جافة 
نصف ملعقة صغيرة زنجبيل 
ملعقة صغيرة كاري
ملعقة صغيرة بهارات سبعة 
رشة سكر 
رشة قرفة 
كوب دقيق 
كوب ماء 
بيضة 
للتغطية :
كوب بقسماط 
نصف كوب دقيق 
ربع كوب نشا 

شاهد ايضا : طريقة عمل الفراخ المقرمشة 

الطريقة :
1- في بولة انزل كل التوابل وعليها الدقيق واقلبهم كويس وانزل الخل وكوباية من المية واقلبهم كويس وانزل الفراخ اكون مقطعها ارباع مكعبات مستطيلة شوية واغطيها واسبها ليلة لو مستعجلة مش اقل من ساعتين.
2- اخلط الدقيق والبقسماط والنشا  وابتدي اطلع من التتبيلة انزل في الخلطة واغطيها كويس طبعا الافضل انك تغلفي كل القطع وتغطيها وتسبيها في الفليزر تتشمع بس مده ساعة وتقليها في زيت سخن وغزير وتهدي النار تكون متوسطة  تسبيها براحنتها لغاية متستوي وتاخد لون دهبي حلة بلاش تقلبي فيها كتير عشان الكفر بتفتفتش وقدميها .
3- عشان تقدري تقطعي الفراخ وتكون منتظمة لازم تكون متلجة والسكينة حامية قدميها جمب مايونيز او كاتشب او ثومية .

اقرأ أيضا:

هناك تعليقان (2):

  1. حد جرب الطريقة ونجحت معاه🤔

    ردحذف
    الردود
    1. om ahmed1:52 ص

      جميله روووووووووووووووووووعه جربيها مش هتندمى

      حذف

اللحوم

اللحوم
to Top