--> طريقة عمل معجنات اعياد الميلاد - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home اعياد / عيد الميلاد / فاطمه ابو حاتي / معجنات

طريقة عمل معجنات اعياد الميلاد

معجنات اعياد الميلاد

معجنات اعيباد الميلاد فاطمه ابو حاتي
معجنات اعياد الميلاد فاطمه ابو حاتي

المقادير :
كيلو دقيق
6ملعقة كبيرة مايونيز
6ملعقة كبيرة لبن بودرة
كوب زبادي
ملعقة كبيرة ونصف خميرة فورية
ملعقة ونصف كبيرة سكر
ملعقة كبيرة بيكينج بودر
رشة ملح
ماء دافيء للعجن
لدهن الوجة :
2ملعقة كبيرة لبن بودر
ملعقة صغيرة سكر
رشة قهوة سريعة الذوبان
2ملعقة كبيرة ماء
للحشو :
ربع كيلو جبنة رومي
ربع كيلو جبنة شيدر
ربع كيلوروز بيف
سوسيس
كايوتشي
جبنة كريمي
للميني بيتزا :
للصلصة :
ملعقة كبيرة صلصة
2ملعقة كبيرة كاتشب
ملعقة صغيرة ثوم بودر
ملعقة صغيرة زعتر
ملعقة صغيرة بصل بودر
للوجة :
نصف كوب فلفل الوان مكعبات صغيرة 
نصف كوب طماطم مكعبات صغيرة 
2كب جبنة شيدر ومونزاريلا
نصف كوب زيتون اسود شرائح صغيرة 
المناقيش  بالزعتر :
2كوب مونزاريلا وشيدر 
ملعقة صغيرة ثوم مفروم
ملعقة كبيرة زعتر 
ملعقة كبيرة زبدة زائبة 
سلطة التونة :
علبة تونة قطعة واحدة 
بصلة مفرومة 
نصف كوب فلفل الوان 
2ملعقة كبيرة مايونيز 
ملعقة كبيرة عصير ليمون 
رشة ملح
سلطة الفراخ بالمايونيز :
صدر فرخة مسلوق
3ملعقة كبيرة مايونيز
ملعقة كبيرة كاتشب
2ملعقة كبيرة خيار مخلل مفروم
نصف كوب فلفل الوان 

شاهط ايضا : طريقة عمل فطائر الطاسة وسندوتشات المدارس بطريقة الشيف فاطمه ابو حاتي

الطريقة :
1- في البولة او العجان انزل الدقيق والملح والسكر والخميرة والبيكينج بودرواللبن البودر  وقلبي المكونات الجافة ونزلي الزبادي والمايونيز وقلبي المكونات كويس جدا وبالمية اعجن لغاية متوصلي ان العجينة تلم وتكون عجينة طرية وتعجني فيها لغاية متبقا ناعمة جدا مده لا تقل عن 7دقايق هتبقا طرية وناعمة جدا حطيها في البولة وغطيها وسبيها تخمر ويتضاعف حجمها .
2- بعد متخمر قسمي العجينة الي 4كورات كبار وغطيهم وخدي اول كورة عشان نعمل لفائف السوسيس  وابدئي افرديها مستطيل وابدئي رصي السوسيس وسبي فواصل بينهم ولفي رول العجينة تلمس التانية واقطعي بالسكينة وابدئي افصلي بين كل قطعة والتانية بالسكينة وساوي الاطراف واقفليها من تحت ورصيها في صنية الومنيوم مدهونة زيت وسبيهم يخمرو ويتضاعف حجمها ونعمل باقي المعجنات .
3- هاخد كورة تانية واقسمها كور صغيرة قد اللمونة واخد وحده وحدة وافردها مستطيل والفها رول واقفلها من الاطرف ومن تحت زي الفينو بالظبط ورصيها علي الصنية وسبيهم يخمرو المهم انك تخلي اي قفلة لتحت واخدي من الكورات دي واعملي ميني كيزر تكون قد االيمون وسبيها تخمر .
4- هاخد كورة كمان وابتدي افردها بسمك نص سنتي وبالقطاعة ابتدي اقطع دواير وارصهم علي صنية الومنيوم مدهونة زيت وادء اخلط الصلصة والكاتشب والزعتر والبصل والثوم وملح وفلفل وادهن وش البيتزا  واوزع الفلفل والطماطم وميكس الجبن وزتون  والعجينة الي فاضت المها واسبها ترتاح 5دقايق وابدئي افرديها بسمك نص سنتي وقطعي بالقطاعة  دواير واقفليها من الجوانب بس والنص يكون مفتوح تكون بشكل العين واخلطي الزبدة والثوم والزعتر والجبن واخلطيهم ووزعي علي المناقيش كل الخلطة وسبيها تخمر .
5- بعد معملنا البيتي بان والكيزر الميني ولفائف السوسيس والميبني بيتزا والمناقيش وسبناهم يخمرو كويس ابدء اخلط مكونات دهن الوجة والليهيا لبن ورشة قهوة وسكر واعجن بالمية وادهن الوش كويس وبراحة خالص وطبعا اللي هيدهنم اللفائف والمناقيش والميمي كيزر والبيتي بان  وممكن ارش حبة البركة او سمسم وادخلهم فرن سخن علي 200 علي الارصية والشواية ولعة وتكون هادية خالص واسبها تستوي وتاخد لون مش بتاخد 10دقايق كل المعجنات تكون اصغر كل مالفرن يكون اعلا اما لو فرنك مش بتولع الشواية مع الارضية ولعي الارضية ياخدو لون من تحت وابقي افتحي عليهم الشواية بس طبعا عشان منطلعش وندخل خلصي كل اللي وشهم مدهون  وابدئي دخلي اللي الميني بيتزا لانها مش محتاجة غير انها تاخد لون من تحت والوش الجبنة تسيح فغمش محتاجة للشواية حرارة الفرن هتقوم بالواجب معاهم او الطريقة الابسط اول ميبدئو يستوم وببخاخ ميو ورشي الوش بالمية مرتين كده اثناء الخبز هيطلع لونهم حلو جدا .
6- هنعمل بقا الحشوات اللي نقدر نحشي بيها البيتي بان والميمي كيزر اعمل سلطة التونة في بولة انزل التونة والبصل والفلفل والمايونيز وعصير اليمون والملح واقلبهم وتكون جاهزة للحشو .
7- سلطة الفراخ صدر فراخ بايتة او سلقاها وانزل المليونيز والكاتشب والخيار والفلفل وقلبيهم مع بعض واحشي بيها بقا  واحشي كمان بالرومي والشيدر والوز البيف الحشو ده حسب راحتك وقدمي اعملي بيهم حفلة واعياد ميلاد او عشوة او عزومة  وفي الاعياد كلو حلو جدا .

اقرأ أيضا:

هناك 4 تعليقات:

  1. تسلم ايدكديا شيف فاطمه كل حاجتك جميله

    ردحذف
  2. تسلم ايديك شيف كل اكلاتك روووووعه

    ردحذف
    الردود
    1. ربنا يخليكى ياحبيبتى ده من زوقك تسلميلى

      حذف

اللحوم

اللحوم
to Top