--> طريقة عمل فطيرة الكريسماس - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home الكريسماس / فاطمه ابو حاتي / فطيرة

طريقة عمل فطيرة الكريسماس

فطيره الكريسماس

فطيره الكريسماس فاطمه ابو حاتي

المقادير :
للعجينة :
6 كوب دقيق
2كوب ماء دافيء
نصف كوب زيت
6ملعقة كبيرة لبن
ملعقة كبيرة ونصف خميرة
ملعقة كبيرة ونصف سكر
ملعقة كبيرة بيكينج بودر
2بيض
رشة ملح
للحشو :
شيكولاتة قابلة للدهن
لتزيين :
كريز احمر واخضر
جوز هند ناعم
لدهن الوجة :
صفار بيضة
ملعقة صغيرة سكر
رشة قهوة سريعة الذوبان
ملعقة صغيرة خل

شاهد ايضا : طريقة عمل تارت الجبنة بالعجبن بطريقة الشيف فاطمه ابو حاتي

الطريقة :
1- في بولة انزل الخميرة ونص كمية السكر وقلبيهم ونزلي ربع كوباية مية دافية وقلبيها وسبيها لغاية متلاقي الخميرة فارت وعت يبقا هيا كده جاهزة .
2- في العجان وممكن تعجني ع ايدك طبعا نزلي الدقيق والملح وببقيت السكر والبيكينج بودر واللبن البودر وقلبي المكونات مع بعض كويس اوي .
3- نزلي الزيت وبيضة كاملة  وبياض بيضة والصفار سبيها علي جمب واعجني كويس اوي ونزلي الخميرة بعد مفارت واعجني كويس اوي لغاية مكل المكونات تختلط انزلي بالمية بقا لغاية متلاقي العجينة لمت وبقت طرية افضلي اعجني فيها لغاية متبقا ناعمة خالص وسبيها وغطيها لغاية متخمر بعدها قسميها 3 كورات  واسبهم 10دقايق يرتاحم .
4- بعد مرتات العجينة افردي 3بسمك نص سنتي هاتي ورقة زبدة وقصيها بنفس شكل شجرة الكريسماس واحط الورقة علي 3اجزاء واقص بالسكينة بنفس الشكل هاتي صنية مستطيلة وادهنيها زيت ونزلي اول شكل وادهنية بالشيكولاتة ممكن كاكاو وسكر وممكن قرفة وسكر ورشة كاكاو كل دي تمشي وهيبقو حلوين جدا وهاتي الجزء التاني نزلية عليها بالظبط وادهني تاني ونزلي الجزء التالت وابدئي بسكينة رفيعة صغيرة واقطعي شرائط من الاطراف وابرميها لغاية متعملي شكل جزع الشجرة وسبيها تخمر تاني وادهني بخلطة الوش ودخليها فرن سخن علي 200لغاية متاخد لون من تحت ومن فوق وقدميها مع جوز الهند والكريز .

اقرأ أيضا:

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

اللحوم

اللحوم
to Top