--> طريقة عمل مقرمشات الذرة الصفرا (ذرة اسباني) - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home الذرة / الذرة المحمصة / الذرة المملحة / الصفرا / مقرمشات

طريقة عمل مقرمشات الذرة الصفرا (ذرة اسباني)

مقرمشات الذره الصفرا (الذره المملحه )

مقرمشات الذرة الصفرا او الذرة المملحة

المقادير :
ربع  كيلو ذرة صفرا 
كوب دقيق 
3ملعقة كبيرة نشا 
كوب دقيق ذرة اصفر 
ملعقة صغيرة ملح
ملعقة صغيرة بابريكا 
ملعقة صغيرة كاري 
نصف ملعقة صغيرة بهارات سبعة 
ملعقة صغيرة كزبرة ناشفة 
ملعقة صغيرة طعم جبنة 

شاهد ايضا : طريقة عمل الحمص والترمس والفول (تسالي العيد ) بطريقة الشيف فاطمه ابو حاتي

الطريقة :
1- بتجيبي ذرة صفرا من السوبر ماركت او من عند اي علاف بتديها شطفة حلوة وتبدئي تغلي مية وتنزليها في المية لغاية متلاقيها تطري وتقطم معاكي صفيها بس مش تنشفيها لان احناعاوزنها مندية .
2- نزلي عليها الدقيق الذرة والابيض والنشا والملح والبابريكا والكزبرة والبهارات السبعة والكاري وقلبيهم كويس كويس اوي غلفي كل الذرة بالمكونات وانخليهم .
3- في طاسة فيها زيت سخن جدا وغزير شوية ونزلي الذرة بس بكميات متنزلهمش مرة واحده عشان متلاقيهاش شوية اتحمرو وشوية لا وقلبي ع طول لغاية متلاقيه بقا لونة اصفر متغلف ةمقرمش طلعية علي مناديل مطبخ وافردية علي صنية واسعة .
4- هاتي طعم جبنة او اي طعم من عند العطار اولادك بيحبوة او يفضلوة ورشية عليهم وقلبيهم كويس واعطي لاولادك احلا مقرمشات تحفة جدا .

اقرأ أيضا:

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

اللحوم

اللحوم
to Top