مقرمشات الذره الصفرا (الذره المملحه )
ربع كيلو ذرة صفرا
كوب دقيق
3ملعقة كبيرة نشا
كوب دقيق ذرة اصفر
ملعقة صغيرة ملح
ملعقة صغيرة بابريكا
ملعقة صغيرة كاري
نصف ملعقة صغيرة بهارات سبعة
ملعقة صغيرة كزبرة ناشفة
ملعقة صغيرة طعم جبنة
شاهد ايضا : طريقة عمل الحمص والترمس والفول (تسالي العيد ) بطريقة الشيف فاطمه ابو حاتي
الطريقة :
1- بتجيبي ذرة صفرا من السوبر ماركت او من عند اي علاف بتديها شطفة حلوة وتبدئي تغلي مية وتنزليها في المية لغاية متلاقيها تطري وتقطم معاكي صفيها بس مش تنشفيها لان احناعاوزنها مندية .
2- نزلي عليها الدقيق الذرة والابيض والنشا والملح والبابريكا والكزبرة والبهارات السبعة والكاري وقلبيهم كويس كويس اوي غلفي كل الذرة بالمكونات وانخليهم .
3- في طاسة فيها زيت سخن جدا وغزير شوية ونزلي الذرة بس بكميات متنزلهمش مرة واحده عشان متلاقيهاش شوية اتحمرو وشوية لا وقلبي ع طول لغاية متلاقيه بقا لونة اصفر متغلف ةمقرمش طلعية علي مناديل مطبخ وافردية علي صنية واسعة .
4- هاتي طعم جبنة او اي طعم من عند العطار اولادك بيحبوة او يفضلوة ورشية عليهم وقلبيهم كويس واعطي لاولادك احلا مقرمشات تحفة جدا .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق