--> طريقة عمل القطايف المقرمشة ( عجينة القطايف ) - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home القطايف / المقرمشة / عجينة / فاطمه ابو حاتي

طريقة عمل القطايف المقرمشة ( عجينة القطايف )

عجينه القطايف المقرمشه

القطايف المقرمشة فاطمه ابو حاتي

المقادير :
4كوب دقيق منخول
4كوب ماء دافيء
ملعقة كبيرة سكر
ملعقة كبيرة خميرة
ملعقة صغيرة بيكينج بودر
رشة ملح
شربات تقيل بارد
للحشو :
قشطة كدابة
ميكس جبن 
نوتيلا 
مكسرات

شاهد ايضا : طريقة عمل البغاشة بطريق الشيف فاطمه ابو حاتي

الطريقة :
في بولة انزل الدقيق والملح والبيكينج بودر واقلبهم وانزل في بوبة اصغر السكر والخميرة وعليهم شوية مية من المقدار واقلبهم واسبهم يفورو ويعلو .
2- انزل الخميرة بعد مفارت علي المكونات الجافة واقلبهم كويس اوي وانزل المية الدافية مع التقليب المستمر لغاية ميعطيني قوام سائل واغطية واسيبة يخمر .
3- اول مالعجينة خمرت اهبطها تاني باني اقلبها وكده تكون جاهزة هاتي طاسة سخنة مبتلزقش وبالكبشة ونزلي دواير واول متلاقيها عملت فقاعات تبقا هيا كده نجحت معاكي واول متلاقيها اختفا كل لون العجين تبقا استوت وعلي فوطة ناشفة وشليها علشان متترقش وحولي ترصيهم جمب بعض .
4- القطايفمش بتتقلب خالص هيا بتتحط علي وش واحد بس بعد مبردة احشي بالجبنة وعلي صنية عليها ورقة زبدة ومدهونة بالزيت ارص القطايف وادهن وشها زيت وعلي فرن سخن علي 180درجة علي ارضية الفرن واول متاخد لون اقلبها تاخد لون من الناحية التانية ممكن كمان تقفليها نص قفلة زي الكونو واقليها في زيت غزير وسخن احشيها شيكولاتة او قشطة كدابة وممكن تحشيها مكسرات وتقفليها وتقليها وطبعا ممكن اللي حشتيهم وقفلتيهم كويس ممكن تفرزيها زي مهيا محشية وتخرجيها علي القلي علي

اقرأ أيضا:

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

اللحوم

اللحوم
to Top