كرواسون صيامي
2كوب ونصف دقيق
كوب ماء دافيء
2ملعقة كبيرة سكر
ملعقة كبيرة ونصف خميرة
1/3 كوب زيت
ملعقة كبيرة بيكينج بودر
رشة ملح
شاهد ايضا : طريقة عمل صوص الشيكولاتة الصيامي
الطريقة :
1- في البولة انزل الدقيق ويكون منخول ملح وسكر وخميرة فورية وبيكينج بودر واقلب كل المكونات الجافة مع بعضانزل الزيت واقلبه معاهم واعجن بالماء الدافيء حتي تتكون عجينة طرية افضل اعجن فيها مده 10دقايق واسبها تخمر بعد مغطيها .
2- بعد مالعجينة اختمرت افردها علي رشة دقيق وافردها بسمك نصف سنتي دائرة وابدء اقطعها بالقطاعة او السكينة مثلثات واحشيها اي حشو مناسب والفها رول من القاعدة الي الطرف وارصها علي صنية مدهونة زيت واسبها تخمر تاني وادخلها فرن سخن علي 200 ع الرف الوسطاني لغاية مياخد لون حلو واطلعة اغطية يهدا والف هنا .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق