مشبك دمياطي
كوب دقيق
ملعقة كبيرة نشا
ملعقة صغيرة خميرة فورية
زرة ملح
نصف ملعقة سكر
ماء افيء للعجن
للشربات :
نصف كيلو سكر
نصف كيلو عسل جلوكوز
كوب ماء
زرة ملح ليمون
رشة ماء ورد او ماء زهر
شاهد ايضا : طريقة عمل الزلابية
الطريقة :
1- في بولة انزل الدقيق والملح والسكر والخميرة والنشا واقلبهم كويس .
2- انزل المية هيا بتاخد من كوباية لكوباية وربع المهم العجينة تكون عجينة سايلة لينة .
3- اغطيها واسبها تخمر وتعلا اخلطخا تاني حلو جدا اخلط مده دققتين فيها بعد متخمر .
4- انزل الخليط في كيس سندوتشات او زجاجة من بتاعة الكاتشب او كيس حلواني وفي زيت غزير وسخن جدا ونار متوسطة واحط كدر خاص بالمشبك وابتدي انزل خيوطة بشكل عشواني طبعا كلنا عارفين شكل المشبك.
5- اول متحشي انها اتمسكت شيلي الكدر واعملي في مكان تاني وهكذا واول مياخد لون دهبي فاتح اقلبية ياخد نفس اللون من الجهة التانية ونزلية علي عسل سخن علي طول غطسية حلة في العسل وطلعية صفية في مصفا من اي عسل زيادة .
6- لعملل العسل نزلي السكر والمية يغلو علي النار نزلي العسل ورشة الملح اللمون وسبية يغلي تاني وهدي النار لغاية متلاقي لونة يدخل في الدهبي اختبرية لو لقيتي المعلقة العسل عليها بقا نازل محمل ماسك نفسة مش بيتساقط كده وخفيف واطفي ونزليلة ماء الزهر او ماء الورد.
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق