قرص القرفه والسكر
نصف كيلو دقيق
2ملعقة كبيرة لبن بودر
3ملعقة كبيرة سكر ناعم
رشة ملح
ملعقة كبيرة بيكينج بودر
ملعقة كبيرة خميرة
2ملعقة كبيرة سمنة
لبن رايب للعجن او ماء دافيء
ربع ماء دافيء لاختبار الخميرة
للحشو :
2ملعقة كبيرة سكر ناعم
ملعقة صغيرة قرفة
سوداني مجروش
للوجة :
3ملعقة كبيرة ماء
سمسم محمص
شاهد ايضا : طريقة عمل القرص الطرية الفلاحي بطريقة الشيف فاطمه ابو حاتي
الطريقة :
1- في كوب انزل الخميرة و معلقة ككبيرة سكر وانزل عليهم المية واسبهم علي جمب يخمرو ويتقاعلو .
2- في بولة انزل الدقيق واللبن والبيكينج بودر والملح والسكر المتبقي واقلبهم مع بعض وانزل الزبدة او السمنة وافركهم مع بعض لغاية مالدقيق يتشرب كل السمنة .
3- لما الخميرة تختمر ازلها علي الدقيق واقلبهم وابدء اعجن بالماء او اللبن الرايب لغاية متلم معايا عجينة طرية جدا ويدوب تلم واغطيها واسبها في مكان دافيء تختمر انا ولعت الفرن ودفيتو وحطيتها عشان تخمر بسرعة لو في الجو الشتا لكن لو في الحر هتسبيها في مكان دافي ساعة وهتخمر ع طول .
4- بعد متخمرت اكورها كور بحجم البرتقانة البلدي الكبيرة وابتدي اخلط الحشو واخد الكورة افردها وانزل جزء من الحشو واقفل عليه واعملها زي السرة كده واخدها اكون خلطة السكر بشوية من المية وانزل السرة علي الوش وانزلها علي السمسم تاخد كفيتها من السمسم ويلزق في الوش وانزلها الصنية الومنيوم مدهونة زيت واضغط عليها حسب السمك اللي عاوزاه .
5- خلصي الكمية بنفس الطريقة وسبيها تخمر تاني ودخليا فرن سخن علي 200 علي الرف الوسطاني لغاية متاخد لون حلو وتستوي وتخرجيها تغطيها لغاية متهدا عشان تكون عندك طرية وبالهنا .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق