الرقاق الناشف
نصف كيلو دقيق مخبوزات منخول
رشة ملح
ماء للعجن
دقيق للفرد
شاهد ايضا : الرقاق الطري بطريقة الشيف فاطمه ابو حاتي
الطريقة :
1- ف بولة انزل الملح واقلب كويس وانزل المية شوية بشوية لغاية متلم معايا وتكون طرية جدا وافضل اعجن فيها كده متقلش عن 7دقايق .
2- سبيها ترتاح خالص مده نص ساعة وابدئي قسميها كور قد البرتقانة البلدي وغطيها وسبيها 10دقايق ترتاح ونزليهم في الدقيق وابدئي افردي لغاية متبقا طبقة رقيقة خالص .
3- افردي كويس علي الدقيق افردي ورققي علي قد متقدري وهاتي صنية كبيرة اقلبيها علي النار تسخن كويس اوي ونفضي من الدقيق كويس ونزلي علي الصنية قلبية فه لغاية متلاقية نشف معاكي ولو منشفش اوي افردية علي قطعة من القماش نضيفة وسبية الهوا هينشفة .
4- لازم كل مرة تحطي وحدة من الرقاق تمسي الصنية كويس لان الدقيق بيحرق الرقاق وكملي بنفس الطريقة لغاية متخلصي كل الكمية المهم متوفيش نفسك علي واحدة عما اللي ع الصنية تستوي تكوني فردتي واحدة تكون جاهزة وبعد متفردية علي القماشة سبية يتهوا وينشف خالص وفي شنطة اقفلية كويس دخلية الفليزر لوقت ااستخدم وطلعية يهدا خالصص واستخدمية وبالهنا .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق