--> طريقة عمل طاجن الباذنجان باللحمة والبطاطس باللحمة - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home الباذنجان / طاجن / مروة الشافعي / والبطاطس / واللحمة

طريقة عمل طاجن الباذنجان باللحمة والبطاطس باللحمة

طاجن باذنجان باللحمه وبطاطس


المقادير :
بطاطس شرائح متوسطة 
برنجان عروس شرائح
نصف كيلو لحمة مفرومة 
بصلة متوسطة مبشورة 
بيضة 
2ملعقة كبيرة بقسماط
ملح
فلفل اسود
ملعقة صغيرة بهارات سبعة 
للصلصة : 
عصير 4حبات طماطم 
ملعقة كبيرة صلصة 
ملعقة صغيرة ثوم مفروم 
ملح
فلفل 
رشة كمون 
زيت 
مونزاريلا للوجة 

شاهد ايضا : طريقة عمل الباذنجان المخلل 

الطريقة :
1- شرائح الباذنجان عاوزاها متوسطة واحمرها علي الجريل بمعلقة زيت سخنة واول محمرهم اطلعهم علي طبق واسبهم علي جمب .
2- في بولة انزل اللحمة والملح والفلفل والبصلة والبيضة والبقسماط والبهارات واعجنها كويس جدا مده 3دقايق عشان متفكش منك .
3- هاتي بقا شريحة باذنجان وصبعي قطعة لحمة علي طول الشريحة ولفيها رول ورصيها بالطول في طاجن مدهون سمنة لغاية متملي الطاجن .
4- هاتي طاجن تاني ادهنية سمنة حلو جدا ورصي بالدوران قطعة بطاطس وقطعة لحمة وازرعي بينهم كده شرائح فلفل رومي او حامي ع مبتحبي .
5- حلة علي النار انزل زيت يسخن انزل الثوم واشوحة اول متطلع ريحتة انزل عصير طماطم والصلصة  وملح وفلفل وكمون  واسبهم يغلو 10دقايق يتسبكو وانزل لكل طاجن كبشة ونص ورشة مونزاريلا ع الوش وادخلة فرن سخن علي 180 علي الشبكة لمدة 35دقيقة واطلعة اقدمة مع الرز بالشعرية .

اقرأ أيضا:

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

اللحوم

اللحوم
to Top