فايش افران سريع
نصف كيلو دقيق
ملعقة كبيرة كركم
ملعقة كبيرة خميرة
2ملعقة كبيرة سكر
ربع كوب زيت
رشة ملح
نصف ملعقة صغيرة زعفران بودر
ملعقة كبيرة محلب
كوب لبن دافيء
نصف كوب ماء دافيء
للوجة :
ملعقة كبيرة لبن بودر
ملعقة صغيرة سكر
ربع ملعقة صغيرة قهوة سريعة الذوبان
2ملعقة كبيرة ماء
شاهد ايضا : طريقة عمل القرص الطرية باللبن الرايب
الطريقة :
1- في العجان انزل الدقيق والكركم والمحلب والزعفران والخميرة والسكر والملح واعجن المكونات الجافة كويس اوي .
2- نزلي الزيت مع العجن اول ميختفي انزل اللبن واكمل عجن بالمية لغاية موصل لعجينة طرية اول متلم اعجنها كويس اوي لغاية متبقا ناعمة وطرية واغطيها واسبها تختمر في مكان دافيء .
3- بعد مالعجينة اختمرت اقسمها 3اجزاء واسبها ترتاح متغطية 10دقايق واخد اول واحده وافردها بسمك نصف سنتى والفها رول واقفل الاحرف كويس اوي من الجنبين عشان متفتحش اوت التخمير وانزلها علي صنية مدهونة زيت واكمل الباقي بنفس الطريقة واسبها تخمر تاني .
4- بعد مختمرت في بولة امزج القهوة مع السكر واللبن والمية واقلبهم كويس وادهن الوش حلة من الخلطة وادخلهم فرن سخن علي 200علي الرف الوسطاني ولو شوايتك بتشتغل مع الفرن شغليها علي الهادي افضل طبعا واسيبة لغاية مياخد لون من تحت وفوق اما لو مبتشتغلش بعد مياخد لون من تحت اطفي وشغلي من فوق علي الهادي لغاية مياخد لون .
5- بعد ميستوي اخرجة واسيبة يبرد خالص وبسكينة مشرشرة اقطعة وارصة في صاج وادخلة فرن علي 150علي الرف الوسطاني واسيبة يتحمص براحتة خالص واطلعة اسيبة يبرد واخزنة في اكياس مش هيجرالو اي حاجة بالهنا .
تسلم ايديك
ردحذفتسلمى ياحبيبتى نورتى موقعنا وياريت تكون عجبتك
حذفتحفه
ردحذفتسلميلى ياحبيبتى ربنا يخليكى
حذف