فريك باللحمه الموزه
نصف كيلو فريك منقوع
كيلو من اللحم الموزة مسلوقة
بصلة كبيرة مبشورة ناعم
فصين ثوم مفرومين
ملح-فلفل-رشة قرفة
ملعقة صغيرة بهارات لحمة
ملعقة حبهان مطحون
مكعب مرق
3كوب من شوربة اللحمة
طبق بقدونس مفروم
شاهد ايضا : طريقة عمل طاجن ارز معمر بالفراخ بطريقة الشيف مروة الشافعي
الطريقة :
1- الفريك نقية كويس وانقعية في مية دافية ساعة ونص وصفية كويس وفي حلة نزلي الزيت يسخن نزلي البصلة وشوحيها كده تاخد لون بسيط وانزل الفريك واشوحة حلو علي نار هاددية وانزل الحبهان والبهارات وجوز الطيب والقرفة والثوم وملح وفلفل وقلبي بقا لغاية مريحتة البهارات تظهر وانزل الشوربة بتاعت اللحمة واظبط الملح واسيبو يغلي ويتشرب واغطي واسيبة يتستوي ع نار هادية خلص .
2- بعد مالفريك استوي انزلة الطاجن واحمر اللحمة في السمنة وبعد متحمرت ارصها علي وش الفريك وادخلة فرن سخن علي الشبكة علي 200 ياخد لون حلو وعلي الوش احط البقدونس واقدمة .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق