جلاش حادق
لفة جلاش
الحشو : (جبنة رومي -مونزاريلا -شيدر )
بسطرمة
فلفل الوان
مشروم
بواقي لحمة او فراخ
3ملعقة كبيرة سمنة سايحة
كوب لبن
بيضة
ملح
فلفل اسود
شاهد ايضا : طريقة عمل الجلاش بالمشروم الصيامي
الطريقة :
1- في بولة انزل الزيت والسمنة واخلطهم وادهن الصنية كويس جدا وانزل ورقة وادهن وورقة تانية وادهن ونعكشيها من الجوانب واعملي رقات مع الدهن بين كل راق احطة لغاية موصل لنص ورقة الجلاش وممكن بعد كام راق فرداني انزل بالورقتين بس ورقتين مش اكتر .
2- في بولة انزل المشروم والفلفل الالوان والبسطرمة والجبن واقلبهم مع بعض وممكن تحطي للوصفة زتون وانزل الحشوة بس احاول مجبش عند الاطراف ونزلي بقيت رقات الجلاش مع الدهن طبعا بين كل طبقة والتانية واخر ورقة احاول ادخلها لجوة في الجوانب وادهنها .
4- ممكن اجيب قطاعة باي شكل واوسطنها واعمل بيها قطع في النص واقطع بقا بالسكينة من حوليها وادخلها فرن سخن علي درجة حرارة عالية 5دقايق وبعدها اضرب البيضة وانزلها للبن وملح وفلفل وانزلهم عليها وادخلها تاني تكمل تسويتها تاخد لون حلو من فوق واخرجها وتتقدم .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق