--> طريقة عمل جلاش بالمشروم (صيامي) - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home بالمشروم / جلاش / فاطمه ابو حاتي

طريقة عمل جلاش بالمشروم (صيامي)

جلاش بالمشروم

جلاش بالمشروم فاطمه ابو حاتي

المقادير :
لفة جلاش
2كوب مشروم فريش شرائح
كوب فلفل الوان مكعبات
1فلفل حاميم قطع صغير
نصف كوب زيتون شرائح
2طماطم مكعبات
بصة مفرومة
مكعب مرقة خضار
ماء مغلي
زيت
نصف ملعقة صغيرة بيكينج بودر
ملعقة صغيرة زعتر
ملح
فلفل اسود

شاهد ايضا : طريقة عمل الكيكة الصيامي

الطريقة :
1- في طاسة علي النار انزل الزيت يسخن كويس اوي انزل البصلة واشوحها وانزل المشروم واشوحة كويس مع البصل واخلية يستوي واعطية ملح وفلفل وزعتر وتقلبتيبن واطفي.
2- اشيلو من علي النار وانزل الزتون والفلفل والطماطم والفلفل الحامي وممكن تستغني عنة وقلبي بقا كل المكونات كويس اوي .
3- هاتي الصنية وقطعي الجلاش علي مقاس الصنية واخد الزيت ادهن الارضية وانزل ورقتين وادهن واخد ورقتين من كل جانب اخلي نص جوة ونص برة وادهنهم كويس وانزل ورقتين كمان وادهن واخد الطبقات اللي قصناها ونزليها بالتساوي في النص المهم انك تدهني بين كل ورقتين كويس والاهم ان الطبقات يكونو قد بعض ظبطي الطبقات عشان يطلعم من فوق وتحت متسويين .
4- نزلي الحشوة دي طبع صيامي لو حبة تضيفي اجبارن او اي حشو تاني بنفس الطريقة نزلي بقا بقيت الطبقات ودهن الطبقات واما تخلصيهم قفلي بقا بالطبقات اللي بره وادهني طبعا كل طبقة هتدخليها المهم النظام ويكون بالتساوي وادهني الوش بقا وقطعي بالسكينة الجلاش مربعات .
5- الجلاش هيدخل فرن سخن علي 200علي الرف الوسطاني لغاية مياخد لون دهبي فاتح اطلعة وفي بولة افك بشوية مية مغلية مكعب الخضار لازم يتفك كويس اوي واكمل باقي الكوباية بمية باردة وانزل البيكينج بودر واقلبها كويس واوزعها علي الوش بالتساوي وادخلها الفرن تاني تاخد لون دهبي جميل واخرجها اقدمها طبعا لو مش صيامي استخدم لبن .

اقرأ أيضا:

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

اللحوم

اللحوم
to Top