فراخ مشوية في الفرن
المقادير :
2فرخة صغيرة
2بصل شرائح
للتتبيلة :
ملعقة كبيرة ثوم مفروم
2فلفل حار مفروم حسب الرغبة
ملعقة كبيرة ريحان مفروم لو متوفر
ملعقة كبيرة صلصة
نصف كوب عصير ليمون
نصف كوب خل
نصف كوب زيت زيتون
2ملعقة كبيرة عسل ابيض
ملعقة كبيرة زعتر
رشة زعفران بودر
ملعقة كبيرة ملح
ملعقة صغيرة فلفل اسود
شاهد ايضا: طريقة الفراخ المشوية بالخضار
الطريقة :
1- في بولة انزل الثوم والخل والفلفل والريحان والصلصة وعصير الليمون والزيت والعسل والزعتر والملح والفلفل والزعفران واقلب كل المكونات مع بعض كويس .
2- عندك الفراخ مغسولة كويس ومنقوعة نص ساعة في مية وخل ومتصفية واعملها فتحات صغيرة بالسكينة عشان الخلطة تتبل من جوة وبرة وانقعها في التتبيلة ليلة كاملة ده افضل لو مستعجلة يبقا ساعتين او 3 نزلي في الصنية البصل الشرائح في الارضية وارص عليها الفراخ وانزل عليها شوية من التتبيلة واغطيها بالفويل .
3- ادخلها الفرن يكون سخن جدا علي 200علي الارصضية اول متغلي كويس اطلعها الرف الوسطاني واسبها واهدي النار اسبها تستوي براحتها خالص وبعدين اشيل الفويل واسبها تاخد لون .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق