--> طريقة عمل الفراخ المشوية في الفرن بتتبيلة تحفة - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home الفراخ / المشوية / فاطمه ابو حاتي / في الفرن

طريقة عمل الفراخ المشوية في الفرن بتتبيلة تحفة

فراخ مشوية في الفرن 

فراخ مشوية في الفرن فاطمة ابو حاتي

المقادير :
2فرخة صغيرة 
2بصل شرائح
للتتبيلة : 
ملعقة كبيرة ثوم مفروم
2فلفل حار مفروم حسب الرغبة 
ملعقة كبيرة ريحان مفروم لو متوفر 
ملعقة كبيرة صلصة 
نصف كوب عصير ليمون
نصف كوب خل 
نصف كوب زيت زيتون
2ملعقة كبيرة عسل ابيض
ملعقة كبيرة زعتر 
رشة زعفران بودر 
ملعقة كبيرة ملح
ملعقة صغيرة فلفل اسود


الطريقة :
1- في بولة انزل الثوم والخل والفلفل والريحان والصلصة وعصير الليمون والزيت والعسل والزعتر والملح والفلفل والزعفران واقلب كل المكونات مع بعض كويس .
2- عندك الفراخ مغسولة كويس ومنقوعة نص ساعة في مية وخل ومتصفية واعملها فتحات صغيرة بالسكينة عشان الخلطة تتبل من جوة وبرة  وانقعها في التتبيلة ليلة كاملة ده افضل لو مستعجلة يبقا ساعتين او 3 نزلي في الصنية البصل الشرائح في الارضية وارص عليها الفراخ وانزل عليها شوية من التتبيلة  واغطيها بالفويل .
3- ادخلها الفرن يكون سخن جدا علي 200علي الارصضية اول متغلي كويس اطلعها الرف الوسطاني واسبها واهدي النار اسبها تستوي براحتها خالص وبعدين اشيل الفويل واسبها تاخد لون .

اقرأ أيضا:

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

اللحوم

اللحوم
to Top