حواوشي اسكندراني
العجينة :
4كوب دقيق مخبوزات
رشة ملح
ملعقة صغيرة سكر
ماء دافيء للعجن
حشوة اللحمة :
كيلو لحمة مفرومة
عدد تفل 2بصلة كبيرة
فلفل رومي مفروم
2فص ثوم مفروم
ملح
فلفل اسود
جوزة الطيب
بابريكا
رشة شطة
بهارات لحمة
شاهد ايضا : طريقة عمل الكبدة الاسكندراني
الطريقة :
1- في بولة انزل الدقيق ورشة ملح والسكر واقلب المكونات وانزل المية الدافية وحدة واحدة لغاية متلم وافضل اعجن لغاية ماخد عجينة ناعمة متقلش عن 10دقايق لازم تنعم خالص وسبيها متغطية ترتاح وقسميها كور .
2- في بولة بقا نزلي اللحمة والبصل والفلفل والثوم والملح والفلفل وجوزة الطيب والبابريكا وبهارات اللحمة والشطة لو تفضليها واعجني بقاا المكونات مع بعض .
3- افردي اول كورة ونزلي عليها اللحمة وحطي عليها الجزر التاني افردية وحطية عليها واقفليها من الاطراف كويس وكملي الكمية كده وعلي طاسة سخنة اوي دهنة زيت خفيفة اوي والنار هادية ونزلية وقلبيه كل متلاقية اخد لون لغاية ميستوي كويس.
4- لو عاوزة تدخلي الحواوشي الفرن بيضة عليها معلقة كبيرة خل وادهني الوش ودخلية الفرن علي درجة حرارة عالية علي الرف اللي في الوسط ويبقا لطيف جدا .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق