--> طريقة عمل الحواوشي الاسكندراني - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home الاسكندراني / الحواوشي / مروة الشافعي

طريقة عمل الحواوشي الاسكندراني

حواوشي اسكندراني 

 الحواوشي الاسكندراني  مروة الشافعى

المقادير :
العجينة :
4كوب دقيق مخبوزات 
رشة ملح
ملعقة صغيرة سكر 
ماء دافيء للعجن
حشوة اللحمة :
كيلو لحمة مفرومة 
عدد تفل 2بصلة كبيرة 
فلفل رومي مفروم
2فص ثوم مفروم
ملح
فلفل اسود
جوزة الطيب
بابريكا 
رشة شطة 
بهارات لحمة 

شاهد ايضا : طريقة عمل الكبدة الاسكندراني 

الطريقة :

1- في بولة انزل الدقيق ورشة ملح والسكر واقلب المكونات وانزل المية الدافية وحدة واحدة لغاية متلم وافضل اعجن لغاية ماخد عجينة ناعمة متقلش عن 10دقايق لازم تنعم خالص وسبيها متغطية ترتاح وقسميها كور .

2- في بولة بقا نزلي اللحمة والبصل والفلفل والثوم والملح والفلفل وجوزة الطيب والبابريكا وبهارات اللحمة والشطة لو تفضليها واعجني بقاا المكونات مع بعض .

3- افردي اول كورة ونزلي عليها اللحمة وحطي عليها الجزر التاني افردية وحطية عليها واقفليها من الاطراف كويس وكملي الكمية كده وعلي طاسة سخنة اوي دهنة زيت خفيفة اوي والنار هادية ونزلية وقلبيه كل متلاقية اخد لون لغاية ميستوي كويس.

4- لو عاوزة تدخلي الحواوشي الفرن بيضة عليها معلقة كبيرة خل وادهني الوش ودخلية الفرن علي درجة حرارة عالية علي الرف اللي في الوسط ويبقا لطيف جدا .

اقرأ أيضا:

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

اللحوم

اللحوم
to Top