حمص شام
كوب حمص الشام
لتر ماء مغلي
بصلة
2فص ثوم مفروم
3طماطم
ملعقة كبيرة كاتشب
نصف كوب عصير ليمون
رشة سكر
كمون
ملح
شاهد ايضا : طريقة عمل الكشري المصري
الطريقة :
1- في حلة انزل الحمص اللي احنا نقعينة ليلة كاملة وهنغسلة وهنحطلة مية مغلية ونسيبة يغلي واهدي النار واحطلة رشة سكر واسيبة لغاية ميستوي لو مستعجلة انقعية في مية سخنة ساعتين هينفش واغسلية واسلقية .
2- خلاص الحمص استوا اجيب الخلاط وانزل الطماطم والثوم والبصل وشوية مية صغيرين يحركولي الخضار اضربهم كويس لغاية مينعمم خالص واضفهم للحمص وهو علي حالتة .
3- انزل الملح واسيبة يغلي غلوتين لغاية ميتسبكو مع بعض ولونهم يبقا حلو انزلهم الكمون والكاتشب تقليبتين كده واطفيواقدمة .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق