طريقه تخزين بسلة وجزر
المقادير :
جزر
بسلة
اكياس تلاجة
شاهد ايضا : طريقة تخزين الملوخية الخضراء
الطريقة :
1- قشري البسلة واغسليها كويس وصفيها كويس جدا وابدئي قسميها اكياس تلاجة فطي الهوا كويس بططيها واقفليها حسب الكميات اللي هتحتجيها الطريقة دي هتساعدك ان البسلة تكون حبات بجانب بعضها ولو احتجتي تفتحي كيس تخدي منة مش هتتعبك بططيها كويس وخرجي الهوا وخزنيها .
2- الجزر استخدمي دايما الجزر الكبير والمتوسط اغسلية كويس جدا وقشررية بالمقشرة عشان هتسهل عليكي كتير وهتحافظ علي الطبقة المفيدة اللي تحت القشرة وابدئي قطعي منة حلقات ومكعبات وابشري منة وسبية في الهوا شوية عشان تتاكدي انه بقا جاف وابدئي قسمية في اكياس وافردية في الكيس وخرجي الهوا منة واقفلية او استخدمي اطباق فوم ودخليها في اكياس حسب الرغبة .
3- اما بالنسبة انك حباهم مسلوقين اغلي مية ونزلي فيها البسلة و3دقايق وشليها علي ماء بارد مده 3دقايق وسبيها في مصفا تتصفا ونفس الطريقة مع الجزر الحلقات وممكن المكعباات بس المبشور لا والاهم عشان الخضروات تعد فترة كبيرة معاكي من غير متغير طعمها خزني البسلة والجزر كل نوع في كيس لوحدة والاهم نستعملهم من غير ميفكو مفرزين.
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق