تخزين بطاطس ( حفظ البطاطس )
المقادير:
بطاطس
ماء
ربع كوب خل
معلقة كبيرة ملح
الطريقة :
1- اغسلي البطاطس وقشريها بالمقشرة وقطعيها لو هتقطيها صوابع يبقا تتقطع حلقات محملة شوية او عريضة شوية بالطول بطول البططساية بلاش تكون رفيعة او حلقات محملة بردو او مكعبات كل هه حسب غبتك نتي .
2- اغلي مية اول متغلي نزللها الخل والملح وسبيها تغلي تاني نزلي بقا البطاطس اول متغلي شليها ونزليها مية بتلج 3دقايق وطلعيها علي فوطة نشفيها وابدئي فرزيها تعملي نفس الطريقة مع كل التقطيعات اللي هتعمليها .
3- خلصي الكمية نشفيها كويس عشان البطاطس متسودش هاتي صنية طويلة بتاعت تفقديم المشروبات وادهنيها زيت ورصي بالترتيب البطاطس ودخليها الفليزر اول متتجمد عبيها في اكياس تلاجة ووطلعي الهوا وفرزيها بكده تضمني ان كل قطعة لوحدها ومش هيلزقم مع بعض خالص وقت متحتاجي كمية افتحي الكيس خدي منه اللي تحتاجية واقفلية تاني الاهم انها تستخدم في اي اكل او قلي وهيا متلجة متفكش.
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق