--> طريقة عمل البوظة - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home البوظة / البوظة المصرية / البوظة الصعيدي

طريقة عمل البوظة

بوظه

بوظة

المقادير :
2لتر ماء
2 رغيف عيش شامي او كيزر مقشر 
ربع كوب ماء ساخن
كوب ونصف دقيق 
نصف كوب نشا الا معلقة كبيرة 
قطعة خميرة بيرة قد عين الجمل
سكر حسب الرغبة 
ملعقة كبيرة ماء ورد
رشة رائحة موز
رشة فانيليا 

شاهد ايضا : طريقة عمل ميلك تشيك الموز 

الطريقة :
1- في بولة انزل العيش الشامي او الكيزر متقشر الابيض بس وانزل علية شوية من المية السخنة وافكة فيها واسيبة يبوش خالص ودي اهم خطوة .
2- في بولة انزل الدقيق والنشا واقلبهم واخد مية من المقدار افك بيه الدقيق لغاية ميبقا سايل وفي كوباية احط الخميرة ومعلقة كبيرة سكر وشوية من المية الدافية واقلبها واسبها تخمر وتتفاعل 
3- حطي  المية علي النار ونزلي الدقيق اللي فكيناه مع التقليب المستمرونزلي السكر حسب رغبتك وقلبي لغاية مالقوام يتقل وبعد مالعيش فك انزل الخميرة واقلبهم واسبهم يتفاعلم .
4- اول مقوام الدقيق يتقل خلاص اطفي عليها واسبها تدفا تكون دافية مش سخنة خدي شوية من خليط الدقيق نزلية مع الخميرة وفي الخلاط اخلطيهم مع بعض كويس وانزلة علي باقي المقدار .
5- نزلي الفانيليا وريحة الموز وماء الورد واقلبها واسبها تخمر وعليت واتفاعلت غطيها وسبيها في التلاجة لتاني يوم وبالهنا بقت جاهزة .

اقرأ أيضا:

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

اللحوم

اللحوم
to Top