--> طريقة عمل كيكة النسكافية الهشة وصوص الشيكولاته - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home النسكافية / الهشة / كيكة

طريقة عمل كيكة النسكافية الهشة وصوص الشيكولاته

كيكه النسكافيه الهشه

كيكه النسكافية

المقادير :
2كوب ونصف دقيق منخول
3بيض
ملعقة صغيرة فانيليا سائلة 
ربع ملعقة صغيرة ملح
ملعقة كبيرة بشر ليمون
كوب ونصف سكر ناعم
ملعقة صغيرة خل ابيض
كوب زبادي
نصف كوب زيت
كوب لبن دافيء 
ملعقة كبيرة بيكينج بودر 
2ملعقة كبيرة نسكافية 
نصف ملعقة صغيرة بيكربوناتو 
للكريم شانتي :
كوب وربع لبن مثلج 
كوب وربع كريم شانتية 
نصف كوب سكر بودرة 
للتسقية :
ملعقة كبيرة نسكافية بودر 
كوب لبن
للوجة : 
صوص الشيكولاته 
نسكافية بودر 

شاهد ايضا : طريقة عمل كيكة الشيكولاته البسيطة 

الطريقة :
1- في بولة انزل البيض والفانيليا وبشر اللمون والخل واضربهم وانزل السكر واخلط لغاية مالقوام يعلي ويبقا لونة ابيض انزل الزيت مع الضرب سرسوب رفيع جدا وابتدي انزل الزبادي اللبن  مع الخفق اخفق كويس جدا .
2- في بولة  عليها مصفا انزل الدقيق والنسكافية والبيكينج بودر والملح والبيكربوناتو وانخلهم كويس جدا وانزلهم علي القوام السائل مع الخفق الجيد لغاية مكل المكونات تكون اختلطت .
3- اجيب صنية مقاس 30 مدهونة زيت ومبطنة بالدقيق وانزل الخليط ادخلة فرن سخن جدا علي الرف الوسطاني درجة حرارة 180 لمده 40دقيق بعد نص ساعة ابتدي اختبرها من النص لغاية متاكد انها في المدده دي استوت افتح الفرن فتحة بسيطة بعد متستوي واطفي الفرن واسبها تهدا .
4- واخرجها واقلبها واسبها تبرد وعما تبرد في بولة انزل الكريم شانتي والسكر واللبن واخلط كويس لغاية مالقوام يكون متماسك وبعد مالكيكة بردت اقسمها 2 او 3حسب العلو وابتدي اخلط النسكافية باللبن واقلبهم كويس وابتدي اسقي وانزل الكريم شانتية وانزل الطبقات هكذا واسقي كويس واغلف الكيكة وانزل عليها صوص الشيكولاته او ازينها بنسكافية بودر انزلة في مصفا وانخلة ع الكيكة التزيين حسب الرغبة .

اقرأ أيضا:

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

اللحوم

اللحوم
to Top