طريقه تفريز القلقاس
المقادير :
قلقاس سلق
كزبرة
ثوم مفروم
كزبرة جافة
زيت
ملح
فلفل اسود
شاهد ايضا : طريقة تفريز الخضرة المشكلة من غير ما يتغير لونها
الطريقة :
1- بعد مقشر القلقاس امسح وحده القلقاس كويس جدا من اي مية واسبها علي فوطة شوية تجف تماما وابدء اقطعها مكعبات .
2- بعد مقطعتها امسحها كويس جدا وانزلها اكياس تلاجة واطلع الهوا منها وابتدي اقفل الاكياس بطريقة مبططة وافرزهم ووقت الاستخدام يستخدم مفرز متستنيش يفك.
3- بالنسبة للسلق هنفرزة مستوي ازاي زهتكون عليب طريقتين مية والخضرة كل واحدة في كيس مختلف وهقلك ازاي في الخلاط انزل الخضرة وشوية من المية لغاية مفرمهم كويس اوي واصفيهم في مصفا ضيقة اخد المية واقسمها في اكياس التلاجة .
4- التفل انزلة علي طاسة فيها زيت انزلة ومعاه الثوم واقلب فيه علي النار لغاية مالثوم باخد اللون الدهبي وكل ده ع نار هادية خالص عشان التقلية متتحرقش واول متعمل صوت اشلها من ع النار واسبها تبرد خالص وابتدي افرزها في برطمان نضيف خالص وناشف جدا وبيتقفل كويس انزلهم في البرطمان واغطيها كويس واسبها لوقت الاستخدام في التلاجة من تحت .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق