--> طريقة عمل الميني بيتزا - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home الميني / بيتزا / فاطمه ابو حاتي

طريقة عمل الميني بيتزا

ميني بيتزا

ميني بيتزا فاطمه ابو حاتي

المقادير :
نصف كيلو دقيق منخول
3ملعقة كبيرة مايونيز
3ملعقة كبيرة لبن بودرة
نصف كوب زبادي
ملعقة كبيرة خميرة فورية
ملعقة  كبيرة سكر
نصف ملعقة كبيرة بيكينج بودر
رشة ملح
ماء دافيء للعجن
للصلصة :
ملعقة كبيرة صلصة
2ملعقة كبيرة كاتشب
ملعقة صغيرة ثوم بودر
ملعقة صغيرة زعتر
ملعقة صغيرة بصل بودر
للوجة :
نصف كوب فلفل الوان
نصف كوب طماطم مكعبات
2كب جبنة شيدر ومونزاريلا
نصف كوب زيتون اسود شرائح

شاهد ايضا : طريقة عمل البيتزا بطريقة الشيف فاطمه ابو حاتي

الطريقة :
1- في بولة انزل الدقيق والملح والسكر والبيكينج بودر واللبن البودر واخلطك المكونات الجافة وانزل المايونيز والزبادي واقلب المكونات كويس جدا وانزل المية واعجن لغاية متلم وتكون عجينة طرية واعجنها مده 7دقاق لغاية متبقا ناعمة اغطيها واسبها تخمر ويتضاعف حجمها .
2- بعد متخمرت العجينة  افردها  بسمك نص سنتي وابدء اقطعها بالقطاعة حسب الحجم اللي عاوزاه عاوزاها ميني صغير او كبير او متوسط وارصها علي صنية الومنيوم مدهونة زيت بسيط وفي بولة انزل الصلصة والكاتشب وملح وفلفل وزعتر وثوم وبصل بودر واخلطهم .
3- ادهني الصلصة علي الوش ونزلي فلفل وطماطم والزتون والجبن وسبيها تخمر وبعدها دخليها الفرن علي الارضية لو فرنك بيشتغل مع الشواية في نفس الوقت لكنلو مش بيشتغلو مع بعض يبقا حطيها ع الرف الوسطاني علي 200 ولفرن يكون سخن جدا عشان هيا صغيرة لو دخلتيها فرن مش سخن هتعد مده طويلة وتنشف منك لكن لو الاتنين شغالية حطيها ع الارضية والشواية شغالة ع الهادي مده 10دقايق تاخد لون حلو من تحت وطلعيها .

اقرأ أيضا:

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

اللحوم

اللحوم
to Top