ممبار بوبس للشيف مروة الشافعي
المقادير :ممبار
2كوب ارز
جزمة (شبت -بقدونس-شبت)
بصلة مقطعة صغير
ملعقة كبيرة كزبرة ناشفة
ملعقة صغيرة كمون
ملعقة كبيرة ونصف توابل محشيات من اسناد
4ملعقة كبيرة صلصة طماطم
ملح
فلفل
رشة شطة
نصف كوب زيت
شاهد ايضا : طريقة عمل كباب فاهيتا الفراخ للشيف مروة الشافعى
شاهد ايضا : طريقة عمل الممبار من الشيف فاطمه ابو حاتى
الطريقة :
1- في الطبق انزل الرز والخضرة والبصلة والصلصة والملح والفلفل والكمون والكزبرة والبهارات والزيت واقلب كل المكونات دي مع بعض .
2- بعد متقعت الممبار في مية وخل ودقيق علي الوش الاول نصف ساعة واقلبة واسيبة علي الوش التاني نص ساعة وطريقة قلب الممبار في الفيديو تحت .
3- ابدء افتح الممبار احط القمع الخاص بالممبار لو متوفر وابدء احشي الممبار مبتملاش اوي وتبططية وتفردية جوة الممبار وزعية في الممبار بايدك ويكون مبطط وفيه فراغات ده مهم جدا عشان ميفرقعش .
4- بعد متخلصي خالص هاتي دبارة واربطي الطرف وابدئي اعملي كور واربطي واعملي كده كانك بتعملي عقد لغاية متخلصي الكمية المهم الكورة تبقا مفرغة مش مكبوسة وبعد متخلصي اعملي نغزة كده في كل كورة بالاستيكس .
5- في مية سخنة بقا فيها حبهان ولورا وملح وفلفل وابتدي نزلي الممبار علي نار عالية والحلة متغطية من 20الي 25دقيقة هيكون استوي وطلعية يتصفا وسبية يبرد وفي سمنة وزيت واحمري الممبار يدوب ياخد لون حلو متقرسيش علية في التحمير عشان ميفرقعش منك وابتدي قصي بقا الممبار وشيلي الخيط وقدمية مع رشة بقدونس .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق