--> طريقة عمل ممبار بوبس وطريقة قلب الممبار بسهولة - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home بوبس / مروة الشافعي / ممبار

طريقة عمل ممبار بوبس وطريقة قلب الممبار بسهولة

ممبار بوبس للشيف مروة الشافعي

ممبار بوبس مروة الشافعي

المقادير :
ممبار 
2كوب ارز 
جزمة (شبت -بقدونس-شبت)
بصلة مقطعة صغير 
ملعقة كبيرة كزبرة ناشفة 
ملعقة صغيرة كمون 
ملعقة كبيرة ونصف توابل محشيات من اسناد
4ملعقة كبيرة صلصة طماطم 
ملح
فلفل 
رشة شطة 
نصف كوب زيت 

شاهد ايضا : طريقة عمل كباب فاهيتا الفراخ للشيف مروة الشافعى
شاهد ايضا : طريقة عمل الممبار من الشيف فاطمه ابو حاتى

الطريقة :
1- في الطبق انزل الرز والخضرة والبصلة والصلصة والملح والفلفل والكمون والكزبرة والبهارات والزيت واقلب كل المكونات دي مع بعض .

2- بعد متقعت الممبار في مية وخل ودقيق علي الوش الاول نصف ساعة واقلبة واسيبة علي الوش التاني نص ساعة وطريقة قلب الممبار في الفيديو تحت .

3- ابدء افتح الممبار احط القمع الخاص بالممبار لو متوفر وابدء احشي الممبار مبتملاش اوي وتبططية وتفردية جوة الممبار وزعية في الممبار بايدك ويكون مبطط وفيه فراغات ده مهم جدا عشان ميفرقعش .

4- بعد متخلصي خالص هاتي دبارة واربطي الطرف وابدئي  اعملي كور واربطي واعملي كده كانك بتعملي عقد لغاية متخلصي الكمية المهم الكورة تبقا مفرغة مش مكبوسة  وبعد متخلصي اعملي نغزة كده في كل كورة بالاستيكس .

5- في مية سخنة بقا فيها حبهان ولورا وملح وفلفل وابتدي نزلي الممبار علي نار عالية والحلة متغطية من 20الي 25دقيقة هيكون استوي وطلعية يتصفا  وسبية يبرد وفي سمنة وزيت واحمري الممبار يدوب ياخد لون حلو متقرسيش علية في التحمير عشان ميفرقعش منك وابتدي قصي بقا الممبار وشيلي الخيط  وقدمية مع رشة بقدونس .

اقرأ أيضا:

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

اللحوم

اللحوم
to Top