--> طريقة عمل الكنافة النابلسية ( الكنافة بالجبنة ) - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home الكنافة / الكنافة النابلسية / كنافة بالجبنة

طريقة عمل الكنافة النابلسية ( الكنافة بالجبنة )

كنافة نابلسيه

الكنافة بالجبنة فتكات اون لاين

المقادير :
300جرام كنافة شعر 
60 جرام سمنة  سايحة
نقطة من لون غروب الشمس 
300جرام جبنة عكاوي 
100جرام جبنة مونزاريلا 
شربات متوسط بارد 

شاهد ايضا :  طريقة عمل الكنافة بالقشطه للشيف فاطمه ابو حاتى
شاهد ايضا : طريقة عمل الكنافة العادية
شاهد ايضا : طريقة عمل شربات الحلويات ( سيرب الحلويات )

الطريقة :
1- في السمنة انزل اللون ةاقلبهم كويس جدا يختلطو كويس جدت وانزل السمنة علي الكنافة واقلبهم كويس اوي عاوزة الكنافة كلها تبقا باللون البرتقال الخفيف كلها .
2- اجيب الكبة اومكنة الفرم وابدء افرد او اخلط الكنافة عاوزاها تبقا ناعمة جدا واجيب صنية وانزل الكنافة واحاول اساويها في الصنية مقاس 30 اساويها واوساوي الاطراف كويس اوي واجيب صنية اصغر وابتدي اضغط لغاية متتماسك .
3- اخلط المونزاريلا بالعكاوي وممكن استغني عن المونزاريلا خالص واوزعها علي الكنفة من غير مجيب عند الاطراف خالص وعلي نار هادية جدا احطها وابتدي الفها ع كل النواحي طول مده السوا الف الف لغاية متستوي هعرفازاي انها استوت الجوانب هتسيب الحرف وكمان هتتحرك معايا والجبنة هتسيح المهم متختبريهاش الا بعد ربع ساعة والنار تكون هادية جدا او استخدمي شياطة لو خايفة تتحرق .
4- بعد مستوت معايا وسابت الاطراف وحركتها اتحركت في الصنية اجيب طبق واقلبها وابتديها اسقيها شربات بارد جدا ومتوسط الكثافة مش تقيل ولا خفيف نفس شربات الكنافة العادية بس مش كتير عشان هيا سمكها مش كبير وابتدي اقطعها وبالهنا .

اقرأ أيضا:

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

اللحوم

اللحوم
to Top