شوربه شوفان
ربع كيلو صدور فراخ مكعبات
بصلة مقطعة صغيرة
كوب مشروم مكعبات
2كوب لبن
نصف كوب شوفان
مكعب مرق دجاج
ملعقة كبيرة صلصة
ماء مغلي حسب الحاجة
زيت
سبع بهارات
ملح
فلفل اسود
شاهد ايضا : طريقة عمل شوربة البصل بالكريمة من الشيف فاطمه ابو حاتي
الطريقة :
1- في حلة علي النار انزل الزيت اول ميسخنو كويس وي انزل الفراخ واشوحها لغاية متغير لونها خالص وانزلها رشة بهارات ورشة فلفل اسود وانزلها البصلة واشوحهم مع بعض كويس وانزل المشروم واشوحهم لغاية ميدبل تماما ويستوي انزل الشوفان واقلبهم كويس اووي .
3- انزل الصلصة لو عاوزاها بيضة بلاش صلصة اما لو عاوزاها محمرة شوية حطي معلقة صغيرة لو عاوزاها ليها لون قوي حطي المعلقة الكبيرة كلها وانزل اللبن واقلب كويس واغطي واسبهم يغلم واهدي النار واسبهم يستوم مع بعض والشوفان يستوي .
4- لو لقيتي القوام تقل وحباه كده تمام اما لو تقيل اوي نزليلهم شوية من المية المغلية وقلبيهم كويس مع بعض لغاية متظبطي القوام وتظبيط الملح واقدمها مع شرائح الخبز البالزبدة والتوم والخضار السوتية .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق