--> طريقة عمل البط بالبرتقال - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home البط / بالبرتقال / فاطمه ابو حاتي

طريقة عمل البط بالبرتقال

بط بالبرتقال 

البط بالبرتقال فاطمه ابو حاتى

المقادير :
بطة 
للتتبيلة :
نصف كوب عصير برتقال 
ملعقة كبيرة بشر برتقال 
2فص ثوم
بصلة 
طماطم
ملعقة كبيرة عسل ابيض
رشة بهارات السبعة 
رشة حبهان بودر 
ملح
فلفل اسود
للبوكية جارنية :
2عود كرفس فرنساوي
2طماطم شرائح
4جزر شرائح
2بصل شرائح
2ورق لورا
لدهن البطة :
ملعقة كبيرة كاتشب 
2كوب ماء مغلي

شاهد ايضا :  طريقة عمل البط المحشى بالفريك لفاطمه ابو حاتى

الطريقة :
1- في الكبة او الخلاط انزل البصلة والطماطم والثوم وعصير البرتقال وبشر البرتقال والعسل والبهارات والحبهان وملح وفلفل اسود واخلط كويس جدا لغاية متبقا ناعمة .
2- بعد مخلط الخلطة اتبل بيها البطة طبعا لازم اكون منضفاها كويس جدا واتبل من جوة ومن برة ومن تحت الجلد وبطني الكيس الحراري بالدقيق ودخلي البطة ومعاها بصل وجزر والكرفس والطماطم واللورا واقفلي الكيس ودخليها التلاجة لتاني يوم ده افضل لو مستعجلة منساعتين لاربع ساعات .
3- وافتحي وادهني الوش كاتشب قبل التسوية واقفلي تاني اعملي فتحات في الكيس ببوز سكينة رفيعة وحطيها في صنية تحتها المية المغلية ودخليها فرن سخن جدا علي الارضية تغلي كويس وطلعيها الرف الوسطاني وهدي النار خالص وسبيها لغاية متستوي وتتحمر وتاخد لون حلو وطلعيها قدميها بالهنا .

اقرأ أيضا:

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

اللحوم

اللحوم
to Top