اوراك دجاج بالثوم والليمون
المقادير :5اوراك دجاج كبيرة
ملعقة كبيرة ثوم مفروم
ملعقة كبيرة مستردة
نصف كوب عصير ليمون
ملعقة كبيرة بشر ليمون
ملعقة كبيرة فلفل احمر حار مفروم
ملعقة كبيرة صلصة او كاتشب
رشة حبهان بودر
ورق لورا
ملح
فلفل اسود
للارضية :
بصل شرائح
شاهد ايضا : طريقة عمل اوراك الفراخ المشوية
الطريقة :
1- في بولة انزل عصير الليمون وبشر الليمون والكاتشب او الصلصة حسب المتوفر والمستردة والثوم والفلفل وملح وفلفل وحبهان واقلبهم مع بعض كويس .
2- طبعا الفراخ عندي مغسولة كويس ومنقوعة في مية وخل 10دقايق ومغسولة ومتصفية كويس وابدء اعملها فتحات واتبل الاوراك من برة ومن جوة الفتحات واسبها متبلة مده ساعتين والافضل تكون قبلها بيوم .
3- اجيب طاجن او قالب او صنية وانزل شرائح البصل وورق اللورا في الارضية وعليها ارص الاوراك واغطيها وادخلها الفرن يكون سخن اوي احطها ع الارضية تغلي كويس واطلعها الرف الوسطاني واهدي النار واسبها لغاية متستوي واشسيل الفويل عشان تاخد لون تحت الشواية وبالهنا .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق