--> طريقة عمل الفطيرة القطنية بالجبنة - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home الفطيرة / القطنية / بالجبنة / فاطمه ابو حاتي

طريقة عمل الفطيرة القطنية بالجبنة

فطيره قطنيه بالجبنه 

فطيرة قطنية بالجبنة فاطمه ابو حاتي

المقادير :
4كوب دقيق 
ملعقة كبيرة خميرة 
ملعقة كبيرة سكر 
رشة ملح
كوب ونصف لبن دافيء 
4ملعقة كبيرة زيت 
للحشو :
كوب جبنة فيتا 
نصف كوب بقدونس مفروم 
ربع كوب زيتون اسود حلقات 
ملعقة كبيرة زعتر 
للوجة :
صفار بيضة 
2ملعقة كبيرة لبن 
سمسم 
حبة البركة 

شاهد ايضا : طريقة عمل فطيرة الجلاش بالتفاح والقرفة بطريقة الشيف فاطمه ابو حاتي

الطريقة :
1- في العجان انزل الدقيق والخميرة والسكر والملح واقلب المكونات الجافة مع بعض وانزل الزيت مع التقليب وابدء انزل باللبن الدافيء لغاية متلم معايا وافضل اعجن لغاية متبقا عجينة ناعمة مده10دقايق.
2- اغطي العجينة واسبها تخمر في مكان دافيء وبعد متخمر اقسمها جزئين واخد اول جزء افردة مستطيل او مدور حسب الصنية او الصاج اللي هستخدمة .
3- في بولة انزل الجبنة والبقدونس والزتون والزعتر واقلبهم كويس اوي وافردهم علي العجينة اللي فردتها واحطها علي صنية مستطيلة مدهونة زيت .
4- افرد الجزء التاني وابدء انزلها ع العجينة اللي فردناها الاول واقفل من الجوانب كويس اوي واعملها فتحات من فوق بالسكينة وابدء اسبها تخمر وبعد التخمير ابدء ادهنها اخفق الصفار واللبن وادهن الوش بيهم وارش سمسم وحبة البركة وعلي درجة حرارة عالية علي الرف الوسطاني ادخلها لغاية متاخد لون من تحت ومن فوق واخرجها اقدمها .

اقرأ أيضا:

هناك تعليق واحد:

  1. غير معرف1:22 ص

    تسلم الايادي يا شيف فاطمه جميله جدا

    ردحذف

اللحوم

اللحوم
to Top