فطيره قطنيه بالجبنه
4كوب دقيق
ملعقة كبيرة خميرة
ملعقة كبيرة سكر
رشة ملح
كوب ونصف لبن دافيء
4ملعقة كبيرة زيت
للحشو :
كوب جبنة فيتا
نصف كوب بقدونس مفروم
ربع كوب زيتون اسود حلقات
ملعقة كبيرة زعتر
للوجة :
صفار بيضة
2ملعقة كبيرة لبن
سمسم
حبة البركة
شاهد ايضا : طريقة عمل فطيرة الجلاش بالتفاح والقرفة بطريقة الشيف فاطمه ابو حاتي
الطريقة :
1- في العجان انزل الدقيق والخميرة والسكر والملح واقلب المكونات الجافة مع بعض وانزل الزيت مع التقليب وابدء انزل باللبن الدافيء لغاية متلم معايا وافضل اعجن لغاية متبقا عجينة ناعمة مده10دقايق.
2- اغطي العجينة واسبها تخمر في مكان دافيء وبعد متخمر اقسمها جزئين واخد اول جزء افردة مستطيل او مدور حسب الصنية او الصاج اللي هستخدمة .
3- في بولة انزل الجبنة والبقدونس والزتون والزعتر واقلبهم كويس اوي وافردهم علي العجينة اللي فردتها واحطها علي صنية مستطيلة مدهونة زيت .
4- افرد الجزء التاني وابدء انزلها ع العجينة اللي فردناها الاول واقفل من الجوانب كويس اوي واعملها فتحات من فوق بالسكينة وابدء اسبها تخمر وبعد التخمير ابدء ادهنها اخفق الصفار واللبن وادهن الوش بيهم وارش سمسم وحبة البركة وعلي درجة حرارة عالية علي الرف الوسطاني ادخلها لغاية متاخد لون من تحت ومن فوق واخرجها اقدمها .
تسلم الايادي يا شيف فاطمه جميله جدا
ردحذف